• Groepsfoto van djembe band Zamana

    Zamana

Gratis proefles West-Afrikaanse Djembé in Krommenie

KROMMENIE Altijd al kennis willen maken met de Afrikaanse djembé? Kom op woensdag 5 september bij openbare basisschool De Evenaar in Krommenie een proefles volgen bij meesterdrummer Patrick Ngambi of gewoon kijken. 

De proefles is van 19.00 uur tot 20.30 uur: proefles (trommels beschikbaar) Van 23.30 uur tot 21.00 uur is er een concert van de Djembé Band Zamana, onder leiding van Patrick Ngambi uit Kameroen 

Vanaf woensdag 12 september 2018 gaat er een nieuwe serie djembélessen voor beginners van start. Deze lessen worden gegeven door Patrick Ngambi en vinden plaats op woensdagavonden van 19.00 tot 20.30 uur voor de beginners en van 20:30 uur tot 22:00 uur voor de gevorderden.

In deze cursus van 10 lessen maak je eerst kennis met de djembé, een trommel die je met je handen bespeelt. Na de eerste uitleg over de techniek en verschillende klanken , gaan we al snel ritmes spelen, onder begeleiding van bastrommels (dunduns). Om djembé te kunnen spelen hoef je geen noten te kunnen lezen.

Docent Patrick Ngambi is geboren in Kameroen en woont nu meer dan 20 jaar in Nederland. Muziek maken is zijn lust en zijn leven. Bij Patrick ligt het accent bij het samen muziek maken en niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt.

De kosten bedragen € 90 voor 10 lessen van anderhalf uur, inclusief koffie en thee, plus eventueel € 50 huur voor de djembé. (Bij aanschaf van een djembé bij Patrick ontvang je deze € 50 retour). Na verloop van tijd kun je ook meedoen met optredens van de band van Zamana. Wil jij kennis maken met de djembé? Meld je dan nu aan voor de gratis proefles Patrick Ngambi: telefoonnummer : 0251-314 999 of 06-420 110 93 Email info@afrikontact.nl Je kunt ook de website raadplegen: www.afrikontact.nl