• Kees Klinkenberg

"Gezond oud worden"

KROMMENIE De leden van de Ouderenbond KBO en andere belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd voor het bijwonen van de themamiddag over "Gezond oud worden" op woensdagmiddag 21 februari om 14:00 uur in Activiteitencentrum De Palmboom, Snuiverstraat 63-a te Krommenie. Deze middag is vrij toegankelijk en de koffie of thee is gratis

Twee deskundigen hebben zich bereid verklaard om hun gehoor deze middag te informeren op het gebied van onze gezondheid. De KBO Ouderenbond hoopt dat hun informatie een belangrijke bijdrage mag leveren aan de gezondheid en welbevinden tot op hoge leeftijd. Voor de pauze geeft fysiotherapeut Jerry Jansen van Fysiotherapie Vrij Bewegen uit Krommenie advies op het gebied van artrose, bewegen en gewrichtsklachten.

Na de pauze zal diëtiste Jacqueline Kuiper van de diëtistenpraktijk Assendelft een presentatie houden over gezonde voeding volgens de nieuwe schijf van 5. Hierin vertelt zij over wat voeding doet met het lichaam en hoe je bij gezonde voeding de pillen zolang mogelijk buiten de deur kunt houden. Haar adviezen speciaal voor ouderen gaan o.a. over vitamine-D en over ondervoeding bij ziekte etc.

Jerry Jansen schreef de organisatie het volgende: "Een themabijeenkomst in het teken van gezondheid. Maar wat is eigenlijk gezond zijn of gezondheid? Ben je per definitie gezond als je niet ziek bent? Gezondheid wordt gedefinieerd als een lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden. Maar hebben we hier invloed op? Op 21 februari willen we u graag iets vertellen over gezondheid en de invloed die we er zelf op kunnen uitoefenen." Tevens zal er vanuit de KBO Ouderenbond iets vertelt gaan worden over een project in samenwerking met het Sociaal Wijkteam Krommenie. Het advies is helder: "Eigenlijk een middag die u niet mag missen! We staan klaar voor al uw vragen en hopen er een gezellige maar informatieve middag van te maken."