• Emil de Jong

Gezellige Sport & Speldag in winkelcentrum De Saen

ASSENDELFT Op zaterdag 6 juli vindt in winkelcentrum De Saen weer de drukbezochte Sport en Speldag voor kinderen plaats. Dat gebeurt van 12.00 tot 17.00 uur. Kinderen kunnen gratis deelnemen en verschillende soorten sporten proberen. Kinderen die mee willen doen, kunnen bij de kraam van de winkeliersvereniging een activiteitenkaart ophalen. Bij deelname aan de verschillende sporten kunnen ze die kaart laten afvinken,' vertelt Dorine Kat van Lotus Events. 

'Bij deelname aan minimaal 4 sporten krijgen de kinderen een lekker flesje water, vers fruit en een leuke medaille,' vertelt Dorine Kat over de Sport & Speldag in winkelcentrum De Saen.

Diverse verenigingen verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij Lycurgus kan worden gesprint. Er wordt gestart in officiële startblokken om vervolgens een afstand van ongeveer 40 meter te rennen.

Ook Krav Maga Saenstreek is aanwezig. Krav Maga is een zelfverdedigingsmethode die ontstaan is in Israël. Ze zullen een demonstratie geven en er meer over vertellen.

De Artistic Skating Academy focust zich op zowel recreatief kunstrolschaatsen als de wedstrijdsport. Kinderen kunnen kijken naar het rolschaatsen maar ook actief meedoen.

Manege Mulder is aanwezig met 2 pony's waarop de kinderen kunnen kennismaken met het paardrijden.

Badmintonvereniging Swish komt met de kinderen badmintonnen.

Judovereniging Cees Hoebeke zal actief met de kinderen bezig zijn op de judomat.

Er is nog ruimte voor meer verenigingen. 'Dat komt omdat we nu zowel bij het winkelcentrum als op het evenemententerrein de verschillende activiteiten plaatsen. We zouden het leuk vinden om ook verenigingen toe te voegen die sporten aanbieden voor volwassenen zoals schaken/dammen, jeu de boules, wandelen, tennis of kanovaren. Bij het evenemententerrein en het plein van het winkelcentrum is vaarwater aanwezig voor de watersporten. Hoe leuk is het om het hele gezin in beweging te brengen. Uiteraard zullen de volwassen ook verwend worden met een flesje water en vers fruit.

Opgeven kan door een mail te sturen naar info@lotusevents.nl of te bellen naar Dorine Kat-Stronck van Lotus Events, tel. 075-7720039.