• De hele MC'68-'familie'met z'n allen op de foto.

    MC'68

Geslaagd jubileum MC'68: motorclub klaar voor de volgende halve eeuw

KROMMENIE Een halve eeuw bestaat MC'68 dit jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden. Een weekend lang waren er activiteiten en tussendoor poseerden alle leden ook nog eens voor een nieuwe groepsfoto. 'Het was een weekend om nog heel lang aan terug te denken,' aldus voorzitter Mirjam Boon.

Door Johan Lok

Het begon vijftig jaar geleden allemaal met vijf mannen, Dik Stam, Loek Kip, Cor Meijn, Willem Rijswijk en Klaas Renooy, reden op een motor met zijspan de Jumbo Run, een toertocht voor kinderen met een beperking.

Tijdens dat evenement ontstond het idee dat het wellicht best wel heel leuk zou kunnen zijn om een club te starten voor motorenthousiastelingen. En aldus gebeurde.

Tien jaar later werd allemaal nog wat echter toen het clubhuis op de Hermesstraat in gebruik genomen. Dat clubhuis is er nog altijd en was dus ook de plek waar de festiviteiten rond het lustrum zich voor het grootste deel afspeelden.

Het jubileumweekend ging van start op vrijdag met een barbecue voor de leden. 'Dat was heel gezellig,' vertelt Mirjam. 'Het was prachtig weer, dus we konden lekker buiten zitten. En binnen in ons gebouw vermaakten de kinderen zich.'

Daarna volgde een gezellige avond, waarop ook de oud-leden van harte welkom waren. Er waren heel wat oude foto's bij elkaar gezocht, zodat er uitgebreid herinneringen konden worden opgehaald en kon worden teruggeblikt op vijftig jaar toerrijden.

Op zaterdag werd eerst de nieuwe groepsfoto gemaakt. Daarna stapten de leden op de motor voor een ritje naar Landgoed Hoenderdaell bij Anna Paulowna. Het landgoed kon bekeken worden.

Weer terug in Krommenie werd er verkleed en was het tijd voor een feestavond. Daar konden de voetjes van de vloer en werd er nogmaals teruggeblikt op 50 jaar toerrijden op de motor.

'En dan gaan we nu dus de volgende halve eeuw in,' aldus Mirjam, die overigens nog niet weet hoe lang ze nog voorzitter zal zijn. 'Het wordt tijd dat een jongere dat gaat overnemen.'