• Sandra Minten

Fotograaf en juf uit Assendelft op FotoFestival Naarden 2019

STREEK Het FotoFestival Naarden heeft dit jaar plaats van 25 mei t/m 30 juni, en toont werk van de fotograaf en leerkracht uit Assendelft Sandra Minten (1967).

Sandra Minten exposeert met de serie 'Am viat?a? – I have life' waarmee ze afgelopen februari de SO Student Award won. In het seizoen 2017-2018 kwam haar zoon, Jesse Koopman, als professioneel waterpolospeler uit voor de Roemeense club Digi Oradea. Sandra, destijds derdejaars student aan de Fotoacademie Amsterdam, bezocht hem in 2017 en maakte in Oradea een indrukwekkende serie 'Am viat?a? – I have life', over een Roemeense familie. In het bijzonder gaat de serie over twee kinderen uit de familie die opgroeien in één kleine ruimte, samen met drie generaties.

Studenten aan de Fotoacademie Amsterdam moeten elk half jaar een flinke hoeveelheid nieuw werk laten zien waaruit de ontwikkeling van de fotografie student blijkt. Sandra is leerkracht op lagere school Weremere in Wormer en volgde daarnaast de Fotoacademie. De combinatie betekende behoorlijk aanpoten voor Sandra. Toen haar zoon naar Roemenië ging, greep Sandra deze mogelijkheid aan om te fotograferen voor haar opleiding.

Aanvankelijk fotografeerde zij de stad en de buurten tot ze in aanraking kwam met deze familie. De politie adviseerde deze buurt links te laten liggen, het is er niet altijd veilig. Maar Sandra krijgt contact met bewoners en komt er met enige regelmaat weer terug. Zij kent de familie inmiddels goed en is geraakt door de verbondenheid en de rijkdom van het hecht bijeen leven van drie generaties van een familie.

Sandra studeerde cum laude af aan de Fotoacademie in 2018 en won de SO Student Award 2019. De 24 beelden uit haar serie zijn te zien in Bastion Oranje tijdens het FotoFestival Naarden 2019.