• Doelman Nordin Bakker stuurt zijn verdedigers

    Peter Seijmour

Fortunezen Bakker en Min gescout

WORMERVEER Dat de jeugdopleiding van de SV Fortuna Wormerveer hoog staat aangeschreven is genoegzaam bekend. De Wormerveerders hebben niet voor niets een nauwe band (partnerschap) met Ajax. Ook de prestaties van het eerste seniorenelftal, dat vooral bestaat uit veel eigen opgeleid talent, vallen op. Het team van trainer Martin de Groot is zelfs alleen koploper in de eerste klasse A nu de concurrentie steken liet vallen.

Van dat team maken doelman Nordin Bakker en aanvaller David Min, hoe jong dan ook, al langere tijd deel uit. Het duo zal per volgend seizoen niet meer in Wormerveer te bewonderen zijn. Min zette onlangs zijn handtekening onder een contract met RKC uit Waalwijk terwijl Bakker deze week, samen met zijn zaakwaarnemer Nijman, de laatste puntjes in zijn contract met FC Volendam zal controleren.

De geboren Oostknollendammer gaat voor de positie van eerste doelman. Huidige goalie Hobie Verhulst vertrekt en dat biedt perspectief. 'We zullen er met z'n drieën om moeten knokken' beseft de betrouwbare sluitpost zich. 'Die strijd durf ik aan te gaan.'

Met de overstap komt een droom van de zoon van Wim en Mieke Bakker met rasse schreden dichterbij. 'Ik heb altijd gedroomd van Oranje. Op deze manier gaat het wel heel snel' knipoogt hij vlak na de gewonnen derby tegen Assendelft waarin hij aan een rode kaart ontsnapte.

Dit seizoen draaide Bakker al proef bij PSV, Ajax en FC Utrecht. Ook Excelsior was even in de markt, maar daar beschikt men slechts over één elftal. 'Bij Volendam hebben ze ook een Jong Team in de derde divisie. Je wilt natuurlijk wel spelen.'

Als zijn opvolger bij Fortuna Wormerveer staat OFC doelman Maarten List (20) nadrukkelijk in de belangstelling. Hij past in het streven der Wormerveerders jonge regionale talenten aan zich te binden naast de doorstroom van eigen talenten.