• Viggo Mortensen en Mahershala Ali in de door Zaanse zomergast Erik van Druenen gekozen Green Book

    Patti Perret

Filmprogramma De Fabriek

ZAANDAM De komende week heeft filmtheater De Fabriek weer een afwisselend programma. Kijk voor het volledige filmprogramma en reserveringen op www.de-fabriek.nl.

BIRTH OF THE COOL

Documentaire over Miles Davis, een creatief genie die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde. Niet alleen de invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen ook enorm succesvol. Hij was een waar stijlicoon en een magnetische persoonlijkheid. Maar tegelijkertijd ook een zwarte man in een diep racistisch Amerika.?De film (VS/2019) gaat deze week in landelijke première en is te zien op zaterdag 14 september om 19.15 uur en op zondag 15 september om 16.30 uur.

LA RAGAZZA NELLA NEBBIA

In deze Italiaanse misdaadfilm is de vijftienjarige Anna Lou spoorloos verdwenen. De eigenaardige detective Vogel wordt gevraagd om mee te werken aan de zaak. Hij onderzoekt of de verdwijning een opstandige tieneractie is of dat er in het dorp een wolf in schaapskleding rondloopt. De film (Italië/2017) is deze week te zien van 12 t/m 16 september.

IN FABRIC

Een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winteruitverkoop wordt verkocht. Een alleenstaande moeder draagt het naar een blind date die niet loopt zoals verwacht. Via de kringloopwinkel komt het bij een volgende. Bij elke wissel, eist de jurk nieuwe slachtoffers. Een curieuze lofzang op genrefilms uit voorbije jaren. Wellicht zijn de makers geïnspireerd door de film "De jurk" van Alex van Warmendam??De film (VK/2019) is deze week te zien op 13, 14 en 17 september.

GREEN BOOK

Green Book, de grote Oscarwinnaar van dit jaar, is het inspirerende en waargebeurde verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en een concertpianist met een donkere huidskleur. In 1962 reizen ze samen door het zuiden van Amerika. De film (VS/2018) is gekozen door Zaanse zomergast Erik van Druenen, wijkmanager in Zaandam. Voorafgaand aan de film wordt hij geïnterviewd door Alexander Zwart. De zomergastavond vindt plaats op woensdag 18 september om 20.00 uur.

THOMAS DE STOOMLOCOMOTIEF

Thomas de Stoomlocomotief heeft al veel gereisd, maar gaat nu voor het eerst naar Italië! Daar ontmoet hij de aardige en slimme Gina, een expert op het gebied van alles dat Italiaans is. Thomas vindt zichzelf enorm wereldwijs en wil aan Gina bewijzen dat hij haar hulp niet nodig heeft, maar in werkelijkheid valt hij van de ene verbazing in de andere. De kinderfilm (VK/2019) gaat deze week in landelijke première en is te zien op 14 en 15 september om 14.00 uur. Op zondag 15 september kan er voorafgaand aan de film een uur lang gezamenlijk worden geknutseld in de foyer van het filmtheater.