• Pelikaan

Fietstocht langs acht buurthuizen

ZAANSTAD Onder het motto "Proef je buurthuis" organiseren acht 'buurthuizen' in noordelijk en westelijk Zaanstad een grote fietstocht om bewoners op een actieve manier kennis te laten maken met de diverse locaties en met wat zij aan activiteiten te bieden hebben. Of die locaties nu buurtcentrum, buurthuis, dorpshuis of activiteitencentrum heten is minder belangrijk. Het gaat er om dat het plaatsen zijn die een platform bieden voor activiteiten, initiatieven en ontmoetingsmogelijkheden in de eigen woonomgeving.
De fietstocht wordt wegens groot succes alweer voor de derde keer georganiseerd en wel zaterdag 21 april. De starttijd is tussen 10.00 en 12.00 uur en de eindtijd is 16.00 uur. Deelnemers bepalen zelf hoeveel locaties worden bezocht en vanaf welke locatie wordt gestart. De complete route is 30 kilometer lang, maar hoeft dus niet in zijn geheel te worden afgelegd. De acht 'buurthuizen' zijn: de Pelikaan en de Palmboom in Krommenie, A3 in Assendelft, de Kwaker in Westzaan, de Vuister en Het Brandtweer in Koog aan de Zaan, de Lorzie in Wormerveer en de Horn in Krommeniedijk.
Bij de start ontvangen deelnemers een routebeschrijving en een prettig gevulde goodiebag. Op iedere locatie staan er lekkere hapjes en iets te drinken klaar die bij de prijs zijn inbegrepen. Kosten voor deelname: 2,50 euro per persoon. In verband met de voorbereidingen graag aanmelden vóór 18 april in het buurthuis vanwaar men van start gaat. Degenen die de hele route afleggen kunnen meedoen aan een prijsvraag en dingen mee naar een sportieve hoofdprijs.