• Richard Dhauw uit Enkhuizen

Expositie van zeer uitéénlopende kunst in pand Ten Wolde

KROMMENIE De expositie in het pand van Ten Wolde in december 2018 bleek een geweldig succes. Veel bezoekers reageerden zo enthousiast, dat Mieke ten Wolde besloot om met een aantal andere kunstenaars erbij, een volgende expositie te organiseren in 2019. Op 8, 9 en 10 maart is er bij Ten Wolde op de Zuiderhoofdstraat 80-82 in Krommenie een bijzondere nieuwe expositie. Exposanten Ria Roth, Richard Dhauw, Marian Frederiks, Erma Mölder, Gerdien van de Geer, Hans van Geer en vanzelfsprekend Mieke te Wolde. 

De expositie in het pand van Ten Wolde eind vorig jaar bleek als geschreven een geweldig succes. Omdat veel bezoekers van die eerste uitvoering zo enthousiast reageerden, besloot Mieke ten Wolde om met ondersteuning van een aantal andere kunstenaars, een volgende expositie te organiseren in 2019.

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart is er bij Ten Wolde op de Zuiderhoofdstraat 80-82 in Krommenie een bijzondere en vanzelfsprekend nieuwe expositie.

De volgende kunstenaars zullen dan exposeren:

Ria Roth uit Krommenie is zeer veelzijdig met warme stillevens maar ook krachtige doeken waarin de kijker zelf de duiding kan invullen.

Richard Dhauw uit Enkhuizen ( opleiding bij crejat in Alkmaar) werkt met zeer verschillende materialen, zoals, gaas, hout, steen etc. en maakt bijzondere sculpturen en beelden.

Marian Frederiks uit Krommenie schildert met olieverf en acryl, met een zeer fijne penseel voering bijzondere duinlandschappen, meren in onze omgeving, en weidelandschappen. (heel veel nieuw werk)

Erma Mölder uit Wieringerwerf werkt met oud hout, ijzer en gebruiks voorwerpen wat tot verrassende beelden en installaties leidt. Ze is zeer veelzijdig, ook maakt zij bijzondere abstracte doeken met olieverf.

Gerdien van de Geer uit Wormerveer schildert met olieverf, portretten, industrie in de omgeving, etc, ook bijzondere figuren in keramiek.

Hans van Geer uit Krommenie schildert bijzondere, oude industrie panden, kleurige impressies van landschappen en leeft zich op geheel eigenwijze uit met keramiek.

Mieke ten Wolde uit Krommenie werkt als beeldhouwster het liefst met albast, serpentijn, maar ook met hout, krachtige beelden, maar ook teder en kwetsbaar, haar andere passie is het ontwerpen van sieraden, ze werkt vooral met, mooie stenen, knopen, hout en kleine accenten zilver.

Kort samengevat: een bijzondere expositie van zeer uitéénlopende kunst.