• Anouk van der Laan

    Sylvia van Essen
  • DHL 2019

DoorHetLint-festival 2019

STREEK De derde editie van het DoorHetLint-festival in Wormer zal zaterdag 6 juli plaatshebben. Rondom festivalhart Groos zijn er tien locaties waar de maar liefst 43 geprogrammeerde voorstellingen te zien of te horen zijn. De deelnemers lieten zich bij het maken van de voorstelling inspireren door de locatie waar zij optreden en de weidsheid van de omgeving.


Diverse lokale en regionale deelnemers zijn in hun voorbereiding op het festival in de afrondende fase van het creatieve proces. De organisatie heeft gezocht naar grote mate van diversiteit: zang, dans, beeldende kunst en muziek. Aan de programmering te zien is ze dat gelukt.


ANOUK VAN DER LAAN
Een vertrouwd gezicht bij het DoorHetLint-festival op zaterdag 6 juli in Wormer is Anouk van der Laan. Anouk is singer/songwriter, theatermaker en performer. De Zaanse creatieve duizendpoot laat weten dat haar voorstelling met de werktitel 'Maar eerst wijn' een tussenvoorstelling is. ,,Ik zit nu midden in het proces voor een nieuwe voorstelling en op het DoorHetLint-festival licht ik een tipje van de sluier daarvan op,'' laat ze weten.

Het afgelopen seizoen stond Anouk op het podium van Theater de Kaasfabriek met een zelfgeschreven avondvullende voorstelling. ,,Dat was echt wel een ding,'' kijkt ze terug op die periode. ,,Inhoudelijk gaat mijn voorstelling op het DoorHetLint-festival om het proces van volwassen worden. Aan de hand van een sprookje ga ik dit thema te lijf. In sprookjes is alles zo mooi en gaat zo'n proces veel sneller. Maar in het echt is het vaak een hele klus.''


Als de titel ter sprake komt lacht Anouk en legt uit: ,,Het is het ontspannen gevoel wat hangt aan het drinken van een glas wijn. Het is even een moment van berusting, de wereld staat even op halt. Het geeft mensen vaak ook de gelegenheid en de rust om op een andere manier naar dingen te kijken.''


Tijdens de voorstelling zingt Anouk een aantal nieuwe eigen nummers en een enkele cover.
Anouk staat op 6 juli geprogrammeerd op het podium van Theater De Kaasfabriek.


VRIJKAARTEN WINNEN?
De organisatie van DHL verloot onder de lezers van nieuwsblad De Zaankanter twee vrijkaartjes voor een voorstelling naar keuze. Ga naar de website www.doorhetlintfestival.nl . Daar kun je vinden hoe vaak Anouk van der Laan optreedt tijdens het festival. Mail je antwoord naar:
info@doorhetlintfestival.nl .

Wie weet ben jij de gelukkige winnaar!