• DELA Beach Volleybal

DELA Beach volleybal in Zaandam

ZAANDAM Topsport op twee locaties in Zaandam. Beachvolleybal in de stad zaterdag 29 en zondag 30 juni met het Centre Court op de Rozengracht en de overige velden op Sportpark Poelenburg.

De Dela Eredivisie Beach (DEB) is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. De DEB bestaat uit tien toernooien in centra van steden en op andere beachvolleybalevents verspreid door Nederland.

Spelers en speelsters verzamelen ranking punten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. De meeste spelers en speelsters hebben een teamgenoot waarmee ze veel toernooien in vaste samenstelling spelen. Dit is overigens niet verplicht. Een speler mag elk weekend met een andere speler deelnemen. Het systeem werkt zo dat spelers punten verzamelen gekoppeld aan personen en niet aan teams. De 24 hoogst gerankte teams per geslacht (punten van beide spelers worden bij elkaar opgeteld), doen mee aan het NK en strijden om de titel Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2019.