• Hopelijk wordt het dit jaar ook weer prachtig weer wanneerd de Buurtcamping open is.

    Tekst: Johan Lok Foto: Buurtcamping Krommenie

De Buurtcamping opent weer poorten in Agathepark

KROMMENIE De Buurtcamping begon in 2013 met één camping in één park. In 2018 waren dit er al 20, verdeeld over 12 Nederlandse steden. Vorig jaar gebeurde dat voor de eerste keer in het Agathepark. Dit jaar gaat die camping van 12 tot en met 14 juli opnieuw open.

Het doel van De Buurtcamping is het versterken van de band in de buurt door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. 'Er komt uiteraard heel veel kijken bij het organiseren van De Buurtcamping,' legt Cisca Bakker, een van de beheerders, uit. 'Van vergunningen aanvragen en zorgen dat je financieel rond komt tot huren van de toiletten en zorgen voor, voor iedereen aantrekkelijke, activiteiten.

De Buurtcamping is er voor iedereen. Dat maakt de ontmoetingen op De Buurtcamping ook zo bijzonder. In het Agathepark zijn er vier beheerders. Wietse was vorig jaar vrijwilliger, Gerrit vorig jaar kampeerder en Rik en Cisca waren beiden vorig jaar beheerder. 'We brengen dus alle vier een verschillende ervaring in,' aldus Cisca.

'We hebben al veel reserveringen. Kampeerders die er vorig jaar bij waren, maar ook nieuwe. Er is nog plek. Vorig jaar stonden er 31 tenten, dit jaar gaan we voor 45. Wat betreft de activiteiten zijn sommige hetzelfde als vorig jaar, maar gaan er ook veel andere dingen plaatsvinden.'

Extra hulp is overigens nog altijd welkom. 'Zo zijn we bijvoorbeeld specifiek op zoek naar EHBO-ers die een (of meerdere) dagdelen aanwezig willen zijn op de camping. Een financiële bijdrage is ook mogelijk door bijvoorbeeld een tentplek te sponsoren. Wat dat betreft zijn we super blij met de statiegeldactie bij de SuperCoop op de Heiligeweg. Daar kun je van 1 juli tot 30 september je statiegeldbonnetje doneren aan De Buurtcamping. Wil je je statiegeldflessen eerder kwijt? Laat dan even een bericht achter op onze FB pagina of stuur een berichtje naar Agathepark@debuurtcamping.nl en we komen de flessen graag bij u ophalen.'

Voor mensen met een kleine portemonnee gelden overigens speciale tarieven. En heb je geen kampeerspullen? Geef dat dan even aan bij je reservering. Tante Leen heeft namelijk een aardige opslag.