• Daan van Duin op het strand in training voor de Kika Extreme Ironman 70.3.

    Daan van Duin

Daan van Duin hoopt op een opbrengst van 5000 euro

KROMMENIE Op zaterdag 22 juni is het zover. Dan vindt er in Grand Café Atlantic op de Zuiderhoofdstraat een groot feest plaats. De opbrengst is voor Kika en organisator Daan van Duin hoopt als het even kan een bedrag van 5000 euro bij elkaar te halen.

Johan Lok

In 2016 overleed de vader van Daan van Duin aan kanker. 'Dat hakte er wel even in,' vertelt Daan. 'Ik ben er vervolgens achter gekomen dat sport een hele goede therapie is. En ik wilde ook wat doen voor het KWF. Ik heb eerder al eens een inzameling gedaan en dat leverde toen 2500 euro op. Een vriendin van me werkt bij Kika, dat geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker. Op 24 augustus vindt in het Franse Vichy de Ironman 70.3 plaats. En triatlon, bestaande uit 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer hardlopen. Daar ga ik via Kika Extreme aan meedoen en ik wil gaan proberen om 5000 euro aan sponsorgeld op te gaan halen. Dat wil ik doen via een benefietavond in Atlantic, met als titel Let's Dance For Kika.'

Niemand minder dan DJ LaRue neemt plaats achter de draaitafel. Hij gaat er een superfeest van maken door het draaien van een heel veel hits van vroeger en nu. 'Wat is nu een leukere manier om geld in te zamelen dan door zo'n feest. Ik heb alle medewerking gekregen van Sander, de eigenaar van Atlantic. En Dirk Heijne doet dat door het geluid te verzorgen. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Ik heb inmiddels ook al een rondje langs de winkels in Krommenie gedaan om presentjes bij elkaar te verzamelen. 

De hoofdprijs is overigens een weekend in een vakantiehuis in Schiermonnikoog. Dat is van familie van me en dat werd spontaan ter beschikking gesteld.' Het feest start op 22 juni om 21.30 uur in Atlantic. Kaarten kosten 7,50 euro in de voorverkoop en een tientje aan de deur. Kaarten zijn te koop bij Atlantic. Het is overigens ook mogelijk om voorafgaand aan het feest te eten in Atlantic. Een driegangendiner kost 47,50 euro en dat is inclusief een entreekaartje. En er gaat van at bedrag ook nog eens een tientje naar Kika.