• Kees Klinkenberg

Crommenije echt geopend

KROMMENIE Gezwommen werd er al vanaf begin januari, maar officieel geopend is zwembad De Crommenije pas j.l. zaterdagmorgen. Onder grote belangstelling verrichten wethouder Jeroen Olthof en Ivonne van Tuijl, directeur van Sportbedrijf Zaanstad, de handeling die past bij een officiële opening.

Op 4 oktober 2016 stortte het genoemde trio het eerste beton voor het nieuwe zwembad Crommenij in Krommenie. Het opheffen van het oude was voo rmenig Krommenieër een aderlating. Er bestond de nodige scepesis over het nieuw te realiseren bad. Uiteindelijk blijken die onrustgevoelens allemaal te voorbarig te zijn geweest. Er is een prachtige sportaccommodatie verschenen en het is dan ook logisch dat de verantwoordelijke wethouder tijdens één van zijn laatste klussen in de politiek zijn trots uitsprak over het geheel. Via de nodige speeches kwam het moment daar dat de strik door konden worden geknipt zodat de gasten hun eerste ronde door het zwembad konden maken.

Aansluitend volgde een programma in het grote binnenbad. Niemand minder dan Najib Amhali presenteerde dit. Hij vertelde onder meer over zijn plasavontuur op de duikplank en zijn vele overige avonturen in het bad. Na het aftellen volgde via de jeugd van De Ham een eerste watercircuit in het bad. Even later werden de logo's van ZV De Ham ZC, Zaanstad en Sportbedrijf Zaanstad onthult. In de middag, omwonenden en overige geïnteresseerden waren inmiddels aangeschoven, volgden nog een zwemclinic, Sport Experience Crommenije én een waterpolowedstrijd 'Heden versus Verleden'.