• Samen lekker knutselen.

    FluXus

Creatieve makers ontmoeten elkaar in eerste Zaanse makerspace

ZAANDAM Het FluXlab, de eerste makerspace in de Zaanstreek wordt woensdag 4 april officieel geopend door de Zaanse wethouder cultuur Sanna Munnikendam en FluXus directeur Otto Berg. Een makerspace is een ruimte waar creatieve makers elkaar ontmoeten en machines delen. Iedereen, van jong tot oud en van professional tot hobbyist, is welkom om kennis en ideeën uit te komen wisselen en aan de slag te gaan met onder andere 3D printers, een lasercutter en een vinylsnijder.

De makerspace is gevestigd op de eerste verdieping van de FluXus vestiging op Klaas Katerstraat 7bin Zaandam. Tussen 15.30 en 17.30 uur en tussen 19.00 en 21.30 uur kan iedereen meedoen aan korte workshops. In de middag kunnen kinderen ontwerpen maken voor de 3D printer en de lasercutter, kunnen ze aan de slag met een 3D-pen en elektronica of coderen. 's Avonds kunnen bezoekers ook deelnemen aan korte workshops om de machines en mogelijkheden van het lab te leren kennen.

Maakclub en Maakteam voor jeugdHet FluXlab is nu al open en biedt elke woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur de Maakclub. Tijdens de Maakclub bedenken kinderen van 8 tot en met 12 jaar wat ze willen maken. Daarna gaan ze aan de slag met allerlei verschillende materialen en gereedschappen: van timmeren tot 3D printen en coderen. Vanaf 16.30 uur gaat het Maakteam van start voor jongeren vanaf 12 jaar. Samen met vakdocenten leren ze ontwerpen en vormgeven met behulp van nieuwe technologie en software, maar ook met handgereedschap en low tech materiaal.

Vanaf 19.00 uur is het FluXlab geopend voor alle makers. Iedereen die de mogelijkheden van het lab wil komen ontdekken of zelfstandig wil maken, is welkom. Ook als je nog geen ervaring hebt.