• Plattegrond Babbels Live 2019

    Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

Bijna Babbels Live 2019 en daarom een lezersactie

ASSENDELFT Babbels live is al lang een begrip geworden. Een festival waar de Zaanstreek bijzonder trots op mag zijn. Bezoekers komen van heinde en ver en organisator Ad de Lange is een goede bekende van alle grote acts. Ze komen met plezier naar Zaanstad Noord vanwege de gemoedelijke sfeer en het enthousiaste publiek. Via deze website zijn er gratis kaarten te winnen!


 

Na veel vijven en zessen is in samenwerking met de gemeente Zaanstad een perfecte plek gevonden voor de editie van 2019 in het Omwegterrein in Assendelft, de strook vlak bij de bekende linoleumfabriek.

In het weekend van 15 en 16 juni aanstaande kunnen de muziekliefhebbers daar hun hart weer ophalen aan publiekslievelingen en toch ook weer een aantal zeer bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Chapeau voor de organisatie. Logistiek gezien is het Omwegterrein zelfs een betere plek. Goed bereikbaar en prima in te delen.

Met heel duidelijke in- en uitgangen, de mogelijkheid om de verschillende bars, aanbieders van snacks, sushi, cocktails, de toiletten, de beveiliging en EHBO en vooral ook het podium en de achtergelegen Viplounge en het backstagegebied heel praktisch en strategisch te plaatsen. Dit is echt een terrein waarop Babbels Live nog jaren vooruit zou kunnen. Hier zouden alle eigenlijk mooi alle belangrijke evenementen van Zaanstad-Noord kunnen plaatsvinden. Niet alleen de plattegrond voor Babbels Live 2019 staat vast, ook de line-up van de artiesten is definitief.

Op zaterdag 15 juni opent dj Dean vanaf 14.00 het grootste muziekevenement van de Zaanstreek. Yogi Bear zal de hele dag en avond presenteren. Beginnend met het Feestteam, gevolgd door Rob Ronalds, Yves Berendse en zo rond 16.30 John West.

Tegen die tijd zit de sfeer er natuurlijk al goed in. Iedereen is dan al zeker op temperatuur voor het MeeZingteam. Rocky Vosse, Rene Karst, vaste gast Tino Martin, Flamingo's, Partyfriexx, Jos, Dave en Rick, John de Bever, Mental Theo, de Lawineboys en tot slot Ronnie Ruijsdael en de Rakkers. Maar liefst vijftien acts op één zaterdag. Het is de liefde voor muziek van Ad de Lange zelf, waardoor zoiets voor elkaar te boksen is.

Op zondag 16 juni is het de beurt aan de bands, met dit jaar wel heel bijzondere tribute bands. De Engelse formatie Killer Queen zet een met het grote voorbeeld te vergelijken show op. Het is alsof Freddy Mercury weer is opgestaan. Ook Johhny2bad, een UB 40 band, gaat veel verder dan een coverband.

Natuurlijk hebben de Memphis Maniacs, live-performers bij uitstek, weer een nieuw programma. De Haagse formatie Di-rect staat garant voor stevige rock en Rowwen Hèze is met de originele combinatie van folk, Tex-Mex en ballads de perfecte uitsmijter. Om met zanger Jack Poels te spreken: 'Ach bestel mar, bestel mar / ge wet dat ik 't neet kan loate / nog efkes en dan begin ik / d'r wir duchtig langs te proate.'

De artiesten zullen, net als afgelopen jaar ook samen optreden. Op dit stukje 'Amstel Live' verheugd Ad zich heel erg.

LEZERSVRAAG

Welke artiesten zullen er op 6 juli meespelen tijdens  de allerlaatste jamsessie in Bar Babbels? Stuur uw antwoord naar krommenieer@bdu.nl en maak kans op gratis kaarten