• Natuurspelen is spelen in de natuur zonder traditionele speeltoestellen

    www.pixabay.com

Bewonersavond over natuurspeelplek Saenredamstraat

ASSENDELFT Aan de Saenredamstraat realiseert de gemeente de komende maanden een nieuwe natuurspeelplek. Natuurspelen is spelen in de natuur zonder traditionele speeltoestellen. Deze natuurspeelplek dIe in het voorjaar van 2019 klaar moet zijn, zal aan kinderen een plek bieden om te spelen.

Buurtbewoners en scholen kunnen er straks recreëren, leren, relaxen en tuinieren. De uitvoering is inmiddels in volle gang. Zo heeft GEM Saendelft in december een waterloop gegraven om de verschillende wateren met elkaar te verbinden. Verder bestaan de werkzaamheden de komende maanden uit het maken van een speelheuvel, het aanleggen van snipperpaden, een bosplantsoen en bloemrijke grasvelden, het schoonmaken en baggeren van poelen en het neerleggen van boomstammen om op te kunnen klauteren. Er gebeurt de komende maanden nog veel meer.

Er zal daarom een bewonersavond plaatshebben op dinsdag 15 januari van 19.30-21.00 uur in Partycentrum de Admiraal, Dorpsstraat 1056 in Assendelft. Daarom nodigt de gemeente een ieder graag uit om zich te laten informeren over de voortgang van de werkzaamheden. De gemeente wil de betrokkenen ook bijpraten over welke ideeën en/of voorstellen voor activiteiten er de afgelopen maanden zijn binnengekomen voor het gebruik van de natuurspeelplek.

Hierbij vast een voorproefje van enkele ideeën: stapstenen in de poet/vijver, het uitzetten van speurtochten en het aanleggen van een wilgentunnel.