• Johan Lok

Bestuur Palmboom stopt

KROMMENIE Of er volgend jaar nog activiteiten georganiseerd worden in De Palmboom is afhankelijk van het feit of er nieuwe bestuursleden gevonden gaan worden voor het activiteitencentrum. De huidige bestuursleden treden eind dit jaar namelijk allemaal af.

Door Johan Lok

Het is absoluut niet uit onvrede dat het bestuur van het activiteitencentrum De Palmboom op de Snuiverstraat aan het eind van het jaar aftreedt, maken voorzitter Dirk van der Grijn, secretaris Anita van Steen en penningmeester Ada Bruijn duidelijk.

'Ada en ik zijn er vijf jaar geleden als vrijwilligers zomaar ingestapt. Ineens runden we een compleet centrum. Gelukkig kregen we een jaar daarna hulp van Dirk,' vertelt Anita.

'En het is niet niks hoor, zo'n heel centrum met zoveel activiteiten leiden. Er komt dan ineens wel heel veel op je bordje. Maar we hebben doorgezet. Het is echter zo dat we alle drie ook nog een eigen leven hebben dat zo nu en dan veel tijd kost. Tijd die je soms dus niet hebt. Vandaar dat we hebben besloten dat dit het laatste jaar wordt van ons als bestuur.'

Het staat er goed voor met het activiteitencentrum, leggen de drie bestuursleden uit. 'Financieel is alles oké en we hebben de subsidie voor de komende drie jaar rond,' aldus Dirk.

'Een mooi moment dus om het stokje over te dragen. Wij hebben onze taak volbracht, we hebben de Palmboom vier jaar verder gebracht, nu mogen anderen dat voorzetten. Ik kan gelukkig melden dat het nieuwe bestuur in een gespreid bedje terecht komt.'

De Palmboom richt zich met name op ouderen en eenzamen. Er gebeurt van alles. 'Een groep die steeds groter wordt. Dus is het belangrijk dat de activiteiten gewoon doorgaan in 2020.'

Er gebeurt van alles. Wat te denken bijvoorbeeld van het lunchcafé iedere laatste woensdag van de maand en het handwerkcafé iedere dinsdagmorgen. Er vindt seniorenzang plaats, er wordt getekend en geschilderd.

Het koor Kaskedieze repeteert er en iedere tweede zondagmiddag van de maand is er bingo. Verder is er een actieve bridgeclub, er wordt computerles gegeven, maar ook yoga. En dan wordt er ook nog geklaverjast. Verder zijn er zijn diverse dagactiviteiten. Voor iedereen is er dus wel iets.

De drie bestuursleden realiseren zich namelijk dat als er zich geen nieuwe kandidaten melden, het over is met de activiteiten in De Palmboom.

'Maar daar gaan we niet van uit. de advertentie met de vacaturen verschijnt deze week op de website www.zaankantersvoorelkaar.nl onder de kop Vrijwiliggerswerk in Zaanstad.

We rekenen er gewoon op dat we rond september nieuwe mensen kunnen gaan inwerken die onze plaatsen zullen gaan innemen.'