• Alex Geernaerts

    Peter Seijmour

Alex Geernaert waagt overstap van VVV Westzaan naar VV Assendelft

ASSENDELFT De rol van hoofdtrainer bij vv Assendelft zal met ingang van het seizoen 2018/2019 door Alex Geernaert worden ingevuld.

Al bijna 20 jaar is Alex docent lichamelijke opvoeding op Compaen in Zaandam. Tegelijkertijd is hij begonnen met het trainen van jeugdelftallen. Het aantal teams dat onder zijn leiding heeft gestaan is inmiddels uitgegroeid tot een zeer indrukwekkende lijst met daarop namen als KFC, FC Volendam (D en B junioren), Ajax (E pupillen), Aspire Academy in Qatar en FC Utrecht (A junioren).

Vorig seizoen werd hij voor de eerste keer in zijn carrière coach van een seniorenteam. In dit geval vierde klasser Westzaan. Bij de roodwitte leeuwen volgde hij de tussentijds opgestapte Michel Vogelaar op.

Geernaerts' sterke punten zijn ontwikkelen van een duidelijke speelwijze, teambuilding en verfrissend voetbal met bovenal spelvreugde. De stap naar vv Assendelft is voor hem een mooie kans om zijn capaciteiten in één van de hoogste klassen verder uit te bouwen. De zwartwitten spelen eerste klasse en komen daarin streekgenoot Fortuna Wormerveer tegen.

Voor Alex zelf was de stap logisch maar niet eenvoudig: "Ik vind het een mooie sportieve uitdaging, echter ik heb het bij Westzaan enorm naar mijn zin en dat maakte de keuze toch lastig. Mijn ambitie om op het hoogst mogelijk niveau te werken heeft uiteindelijk de doorslag gegeven."

De oefenmeester, in het bezit van het diploma TC1, volgt het duo Paul Bergkamp/Chris Dekker op, dat sinds het ontslag Mark Kranendonk de functie invult. Na een matige start lijkt Assendelft het goede spoor weer te hebben gevonden.
Het bestuur van de roodwitten dankt Alex voor de uitermate plezierige samenwerking met zowel spelersselectie als bestuur en wenst hem veel succes bij het nog lopende seizoen en daarna bij het vlaggenschip van Assendelft.

Het bestuur van Assendelft is op haar beurt uitermate content met de komst van Geernaerts en ziet de samenwerking met hem vol vertrouwen tegemoet.