• Vera Kerkvliet

Aftrap provinciale verkiezingen

STREEK De Noord-Hollandse campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen start vandaag. Alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen stellen zich dan voor in de Statenzaal van paviljoen Welgelegen in Haarlem en gaan in op hun campagneactiviteiten.

De lijsttrekkers zullen OOK de StemWijzer invullen in de Statenzaal. In de aanpalende zaal gaan een jongere en een oudere kiezer van elke partij de StickerStemWijzer doen. Aan het eind krijgen de aanwezigen, net als bij de online StemWijzer, hun persoonlijke uitslag.

PARTIJEN

In totaal hebben zestien partijen in Noord-Holland een lijst aangeleverd voor de provinciale verkiezingen. Er zijn echter vijftien kandidatenlijsten, omdat Partij van de ouderen en 50PLUS samengaan. De verkiezingen voor de Provinciale Staten hebben plaats op woensdag 20 maart.

Alle Noord-Hollanders, met de Nederlandse nationaliteit, van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Zij stemmen daarmee ook indirect voor de Eerste Kamer, want de Statenleden kiezen op 27 mei de nieuwe leden van de Eerste Kamer.