• Een smaakvol afscheid

    Tineke Oranje

Afscheid bewonerscommissie

KROMMENIE De bewoners van de Grote Beer 88 – 227 bleven er nogal kalm onder. De gelijknamige bewonerscommissie nodigde al haar bewoners uit, om op zaterdag 6 januari met een nieuwjaarsborrel afscheid te nemen van de commissie.

Het was gezellig in de Komeet, met veel grijze koppies, die na een kopje koffie of thee met genoegen een glaasje nuttigen. Ook de hapjes gingen er goed in.

De bewonerscommissie stopt met haar werk, omdat er weinig nieuwe actieve leden zijn en iedereen inmiddels twaalf jaar ouder is.

Marja Korver, één van de weinige bewoners die er vanaf de oplevering in 1973 woont, heeft er ook vrede mee. "De commissie is altijd heel actief geweest en voor het onderhoud van de tuin blijven de mannen nog wel aanspreekbaar. Maar zoals het altijd gaat, niemand wordt meer lid, iedereen die jonger is, heeft het te druk."

Bewoonster Ellen Looijen, die er net twee jaar woont, vindt het wel jammer: "het heeft wel wat om in je nieuwe woning welkom geheten te worden met een persoonlijke attentie!"Voorzitter Rob Leyenaar schiet nog even snel in de jas als blijkt dat de advocaat op is, maar hij vindt het ook prima. Van verhuurder Parteon is er als blijk van waardering voor het vele werk voor de vijf bestuursleden een bloemetje, overhandigd door Annemarie Guijt, consulent sociaal beheer: "Het is jammer dat de participatie hiermee min of meer beëindigd wordt, want direct overleg met de bewoners is altijd nuttig."Secretaris Hetty Rats heeft zich dan ook voorgenomen om wel contact te houden, want ze wil best aanspreekpunt blijven . Maar voor de rest: het is over voor De Grote Beer 88 – 227.......