• Google

ABN AMRO sluit kantoor in Krommenie

KROMMENIE Het bezoek van klanten in de kantoren van ABN AMRO loopt al jaren sterk terug. Dat komt omdat klanten steeds meer voor nieuwe en moderne manieren kiezen om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of e-mail. In Krommenie neemt het klantbezoek sneller af dan aanvankelijk verwacht. Daarom heeft de bank besloten ABN AMRO heeft besloten het kantoor aan de Zuiderhoofdstraat 14 op 23 maart 2018 te sluiten.

Klanten van het kantoor Krommenie worden binnenkort ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan de Gedempte Gracht 96 in Zaandam. Ook zijn daar geldopnamen en stortingen mogelijk. Klanten van het kantoor Krommenie hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hun in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet of mobiel.

Klanten laten duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Zo wordt de Mobiel Bankieren app al ruim 70 miljoen keer per maand gebruikt, bijvoorbeeld om geld over te maken, de daglimiet aan te passen of creditcardgegevens in te zien. Ook het aantal adviezen dat klanten krijgen via de webcam neemt snel toe en krijgt een hoge waarderingsscore van klanten. Het bezoek aan kantoren loopt daarentegen de laatste jaren steeds sneller terug. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor. De medewerkers van kantoor Krommenie werken voortaan in ABN AMRO kantoren in de buurt. De huur van het pand in Krommenie is opgezegd.