• Van links boven naar rechts Annet Hofman ?('t Spelikaantje), Rico Jonk ?(Wild West Wormerveer), Nicole van Lunteren ?('t Spelikaantje) en jonge bezoekers aan de speel-o-theek

    Rico Jonk

Wild West Wormerveer en Speel-o-theek ’t Spelikaantje verrijken elkaar.?

22-12-2018, 15:28 | Lezersnieuws | Rico

De organisatoren van het ?thema-evenement Wild West Wormerveer (WWW) zijn altijd alert op allerhande mogelijkheden om het gelijknamige evenement te verrijken. Onlangs ontmoette Jonk, voorzitter van WWW, tijdens een meet & greet van Zaankanters voor elkaar enkele vrijwilligers van speel-O-theek ’t Spelikaantje. Na een leuk gesprek hebben ze elkaar gevonden op het gebied van promotie en aankleding van het evenement.

Voor de lezers die deze drie organisaties niet kennen, een korte toelichting. Zaankanters voor Elkaar is het platform waar organisaties en Zaankanters elkaar vinden voor vrijwilligerswerk en burenhulp. Stichting Wild West Wormerveer organiseert op 11 mei 2019 een gelijknamig evenement met tal van activiteiten, voorstellingen en demonstraties ?die een relatie hebben tot het wilde westen. ’t Spelikaantje is een speelgoed uitleen vereniging in Krommenie, een soort bibliotheek, maar dan voor speelgoed. 

Jonk vertelt: "Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet eerder van deze vereniging ?had gehoord, maar na het gesprek met de dames ben ik helemaal op de hoogte. Mijn excuus is dat mijn wortels in De Rijp liggen en daar hebben we geen speel-o-theek. Het speelgoedaanbod is divers. Zo bleek de speel-O-theek ook in het bezit te zijn van twee tipi’s. En omdat het speelgoedaanbod continue wordt vernieuwd, kwamen de twee tipi’s vrij. Helemaal top, want bij het wilde westen horen ook indianen. Afgelopen zaterdag heb ik de tipi’s bij ’t Spelikaantje opgehaald. Het was een drukte van belang. Diverse kinderen waren samen met vader of moeder op zoek naar speelgoed om gezellig thuis mee verder te spelen. Op de vraag of er kinderen waren die het leuk vonden om met de tipi’s in de krant te komen stormden de kinderen direct enthousiast naar de tipi’s die ?stonden uitgestald. Geen nood kinderen, op het evenement Wild West Wormerveer kun je weer naar hartenlust in de tipi’s spelen!”  

Eén van de onderdelen tijdens het evenement is een indianendorp, waar onder leiding van een opperhoofd geknutseld kan worden aan een echte indianentooi!

?Voor meer informatie over de speel-o-theek op de site www.spelikaantje.nl en meer over het WildWestWormerveer evenement is terug te vinden op www.wildwestwormerveer.com