Viva España aan de Heiligeweg

14-03-2018, 12:14 | Lezersnieuws | Ferry

Eind van deze maand is het zo ver, dan gaat aan de Heiligeweg Hollandaluz open, een winkel met Spaanse delicatessen en een assortiment schoonheidsproducten en keramiek.

De winkel is een initiatief van Ferry Carpintero Petra die sinds 2012 eigenaar is van een import- en groothandel in Spaanse producten. Aanvankelijk samen met zijn broer Iwan maar die heeft zijn activiteiten verlegd. De verkoop aan consumenten via internet was een succes, maar een delicatessenzaak moet zijn producten persoonlijk kunnen aanbieden. We moeten laten proeven wat we  in huis hebben, vandaar  dachten we aan het openen van een winkel.

Twee ontwikkelingen resulteerden uiteindelijk in de vestiging van de eerste winkel in Krommenie. De schoenmaker op de Heiligeweg ging met pensioen en zocht een huurder voor zijn winkel, en dat is de ideale plek om te beginnen, met een geweldige slijterij als buren is het plaatje compleet . Hollandaluz, een klant van Delicioso, besloot om na zestien jaar de verkoop van delicatessen in Amsterdam te stoppen. De bestaande winkel aan de Haarlemmerstraat voortzetten was financieel een te groot risico voor Delicioso maar een verhuizing naar Krommenie was een goed alternatief.

De roots van zowel Delicioso als Hollandaluz liggen in dezelfde regio: Andalucia. Het aanbod in de winkel bestaat uit de bekende delicatessen, zoals hammen, kazen, worsten, olijfoliën en olijven maar ook minder bekende lekkernijen. Je kan er ook een broodje chorizo, ham, kaas, kip of een stukje tortilla etc. afhalen

Wij hanteren betaalbare prijzen, omdat iedereen van de Spaanse lekkernijen moet kunnen genieten. Hollandaluz is ook een proeverij: je kan proeven wat je koopt, zodat klanten zeker zijn van wat zij kopen.

De twee broers uit Krommenie hadden dankzij de familie een hechte binding met Spanje. Ferry werkte in de transportsector, heeft lang in Spanje gezeten en beschikte daardoor over veel contacten met lokale leveranciers: Iwan vond dat we iets moesten doen met onze kennis en ervaring. Zo zijn we aan de groothandel begonnen. We hoefden alleen nog maar de producten in Nederland aan de man te brengen. Iedereen weet dat Spanje goede producten heeft die hier moeilijk te krijgen zijn. 

Momenteel zijn we nog druk bezig met de winkel en het overhevelen van alle bijkomende zaken, maar de planning is eind van de maand de opening zal zijn, maar dat zullen we nog nader bepalen dmv advertenties in deze krant etc.