• Mak zijn nieuwste boek

    A.J.Ch. Mak
  • een trotse schrijver

    A.J.Ch. Mak
  • Amsterdam

    Marian van de Veen

Toffe peren, rotte appels

09-11-2017, 21:10 | Lezersnieuws | Gerard Mak

Wie de toffe peren zijn en wie de rotte appels, zult u in de nieuwe verhalen van Gerard Mak zelf moeten ervaren. Want niet iedereen waarmee de politie in aanraking komt, is een rotte appel. Integendeel zelfs. Misschien zijn er wel meer toffe peren dan rotte appels.

Feit is wel, dat Mak alweer zijn 11e boek heeft geschreven en dat dit boek vanaf 17 november a.s. in iedere boekwinkel verkrijgbaar is.

Ook dit keer heeft hij zich gericht op een verzameling warme, waargebeurde politieverhalen. Nieuwe verhalen die nog nimmer gepubliceerd zijn. Verhalen van twee doorsnee politieagenten die werken in de binnenstad van Amsterdam en geregeld nog de handen uit de mouwen steken. Beiden zijn verknocht aan het politiewerk en aan hun stad, aan haar inwoners, de passanten en vooral aan hun malloten. Ze kennen hun pappenheimers als geen ander en zijn in hun werk creatief genoeg om zelfs in de meest gekke situaties, de problemen op te lossen. Het boek belicht weer het gewone dagelijkse leven van de agenten van de straat. U ziet de politieagent weer van een totaal andere zijde.  

Met zijn verhalen belichten Mak de alledaagse incidenten, onroerende ontmoetingen, menselijk leed, kleine en grote criminaliteit waarmee zij dagelijks te maken krijgen. Het gaat hierbij om de eerlijke en rauwe realiteit van alledag in een grote stad, het dagelijkse werk van wijkgebonden politiemensen. Waargebeurde verhalen die beeldend, met veel gevoel voor humor en ironisch geschreven zijn.

 (ISBN 978 94 633 83233     Prijs:  €  19,95)