• De winnaars team de Bleeke Engel bestaande uit Siem Jan Engel, Jelle Bleker en Jaap Jan Bleker

    Erik Jan Aafjes

Team Bleeke Engel wint de voetbalquiz van VV Assendelft

18-02-2018, 21:33 | Lezersnieuws | Erik

Afgelopen vrijdag 16 februari 2018 was de vijfde editie van de vv Assendelft Voetbalquiz in de Delfthoek. Barmedewerkers Marcel Sengers en Piet van Harlingen hadden om 19 uur hun zaakjes al keurig op orde. Het technische gedeelte (laptop en TV) duurde iets langer, maar Marcel bracht met mes en vork uitkomst en de stekkers pasten opeens wel. Om 20 uur zaten er 18 teams klaar voor de 80 vragen. Het 19de team (Rob en Mike Baas en Patrick Brinkman) kwam bij vraag 3 de zaal binnen denderen, “echte vedettes komen iets later” wisten zij nog vol zelfvertrouwen uit te brengen.

In de eerste ronde waren er vragen als; Welke Nederlanders hebben er voor Napoli gespeeld? (Ruud Krol en Jonathan De Guzman) en Welke twee DOS-kampioenen uit 1958 overleden afgelopen jaar? (Hans Kraay sr en Tonny van der Linden). Al snel werd duidelijk dat de vertrouwde topteams ook dit jaar weer hoge ogen zouden gaan gooien.

In de tweede ronde met vragen als; Hoe vaak werd Feyenoord de afgelopen 25 jaar kampioen? (3x) en Welke drie Nederlanders zitten er nog wel bij Everton? (Martina, Stekelenburg en Klaassen) wist De Bleeke Engel (Siem Jan Engel, Jaap Jan en Jelle Bleker) zijn koppositie nipt te behouden.

Tijdens de derde ronde merk je dat sommige personen wat luidruchtiger worden en de lollige opmerkingen vliegen door de kantine. In ronde 3 kregen de deelnemers oa;Bij welke vijf landen is Dick Advocaat bondscoach geweest? (Nederland, Belgie, Servie, Rusland en Zuid Korea) en Van is de uitspraak “Schijtbakkenvoetbal” en over welke club ging dit? (Gert Jan Verbeek en PSV) voor hun kiezen.

Dan de beslissende 4de ronde, het verschil tussen de BleekeEngel en Marco en Koen (winnaars vorig jaar) is maar 1 punt, dus er is volop spanning. In de vierde ronde wordt er bijvoorbeeld gevraagd; Van welke vier Jupiler teams was Marcel Keizer trainer voordat hij Ajax 1 ging coachen? (Cambuur, Telstar, Emmen en Jong Ajax) en Welke club won vorig seizoen de dubbel in het damesvoetbal? (Ajax).

In de laatste ronde scoren beide topteams allebei 29 punten en zo hebben we opnieuw een andere winnaar, voor de vijfde keer, een leuk gegeven. De winnaars zullen binnenkort een Telstar-experience ondergaan.

De top 5: ??

5. Mario Bosman, Fred Bon en Dennis Slemmer 120

???4. Fuber, Guillaume Groot en Paul Bergkamp 122

???3. Paul en Marvin de Vries 124

???2. Koen van Enkhuizen en Marco van t Veer 126

???1. De Bleeke Engel 127

Het was weer een mooie en gezellige avond.