Padlaan, Kruisstraat, Weiver perikelen

31-10-2018, 20:04 | Lezersnieuws | ethan

Beste mensen;

Hier een reactie op het artikel over de bewoners van de Kruisstraat en het twee richtingverkeer op de Padlaan. Krommenieer 31-10-2018.

Als de bewoners van de Kruisstraat woedend kunnen zijn op de gemeente omdat de verkeersdrukte in hun straat weer het nivo krijgt van voorheen.. dan kunnen ze zich ook vast indenken hoe vervelend het is om aan de Padlaan of Badhuislaan te wonen nu het verkeer richtingen is. In 1992 werd al geconstateerd dat de drukte op de Padlaan zo groot was dat bewoning er eigenlijk niet kon en dat woningen aangepast moesten worden. Voor nieuwbouw zouden de regels verandert moeten worden of in ieder geval extra maatregels tegen fijnstof en geluid genomen moeten worden in de nieuwe  woningen. De bewoners van de padlaan en badhuislaan merken dat echt. Er is veel meer fijn stof dat door de allerkleinste kiertjes de woningen binnen dringt. Vensterbanken zijn dagelijks roetzwart. Trillingen zijn 100% toegenomen. Er staan files in de spits, twee kanten op. Fietsen is levensgevaarlijk en oversteken heeft tijd nodig. Wie geen 3 dubbel glas heeft moet radio en tv veel harder zetten om programmas te kunnen volgen. In de nacht schrikt men wakker van de auto's die over de brug of over het kruispunt met de dorpsstraat heen racen. Tuinen en balkons zijn zeker tijdens de spits niet meer geschikt om te verblijven.

Hoe het komt de toenemende drukte? De gewenning van de automobilisten. Steeds meer Krommeniers en zelfs Uitgeesters gebruiken de Padlaan om bij hun huizen te komen of van hun huizen de snelweg op. Ook al wonen ze in de buurten achter in Krommenie. Het is namelijk de kortste route en mensen zijn wat dat betreft net olifanten. Hoe langer het duurt hoe mee verkeer.

Bewoners van de Kruisstraat en het Weiver hoeven helemaal niet zo bang te zijn als de bewoners van de Padlaan en Badhuislaan omdat het gaat om bestemmingsverkeer. De bestemming bij die straten zijn zeer beperkt en de route is echt niet korter dus de olifanten zullen andere wegen kiezen.

Waarschijnlijk zijn de bewoners van de Padlaan en Badhuislaan blij dat er eerdaags weer een iets rustiger verkeersbeeld is. En we kunnen er donder op zeggen dat ze alleen nog willen dat hun straat een 30 km zone wordt. Geef ze eens ongelijk. Gebleken is namelijk dat het een richtingverkeer ook al flink is toegenomen sinds de bouw van Seandelft.

Ik wens alle bewoners van krommenie veel frisse  lucht toe in een zonnig stil achtertuintje zoals het vroeger was..

B. uit Krommenie.