• Een team in actie

    Colette

LH-Acro afdeling heeft plezier en ambities op de OKWN! 

20-06-2018, 23:45 | Lezersnieuws | Gerda


 

Het afgelopen weekend werd de OKWN weer georganiseerd door District Mid-West. Deze wedstrijd was de laatste Acro wedstrijd van dit seizoen. 

De week ervoor heeft 1 team van G.V. Lycurgus-Hygiëa de 2e prijs behaald op de NK-finale, in het D-niveau voor mixparen. Dit waren Jasper van der Werf met Mirte Glas. Mariska Onrust-Blok behaalde met Senna de Beunje bij de D-senioren damesparen de titel Nederlands Kampioen!

Op de OKWN kwamen maar liefst 18 teams van LH in actie! 

Helaas was het voor eerder genoemd mixpaar niet mogelijk om aan de Open Kampioenschappen West Nederland mee te doen.  Toch kwam LH wederom met 3 mixparen de wedstrijdvloer op.  

Leon van der Velden maakte samen met Chantal Verhoeven hun wedstrijd-debuut. Zij trainen pas sinds 6,5 week samen maar wisten een prachtige oefening uit te voeren. Helaas landde Leon bij zijn Salto niet goed, waardoor er 2 punten aftrek werden gegeven. Maar zowel voor het technische als voor het artistieke gedeelte van de oefening kreeg dit paar de hoogste waardering van de jury. Dus dat is een mooie belofte voor volgend jaar! 

De ander twee mooie mixparen van LH hadden geen aftrekken en lieten ook nette oefeningen zien. Kaspur van der Lem en Sonja Raijer werden 3e. 

Jordi van der Lem en Lotte van der Peet gingen met het goud naar huis. Dus de mixparen hebben weer mooie prestaties neer gezet. 

Dan waren er nog de teams die in een hogere lijn uitkwamen. 

Na de NK titel wilden Mariska en Senna uiteraard laten zien dat ze klaar zijn voor een hoger niveau. Dus kwamen zij met twee mooie C-oefeningen naar de OKWN. De balans-oefening werd meteen met goud gewaardeerd en hun Tempo-oefening leverde hen ook de Bronzen medaille op. Dus zij zijn klaar voor volgend jaar. 

Een ander damespaar met ambitie zijn Chris Houtkoper en Femke Verhoeven. Zij trainen sinds dit jaar samen en hebben door omstandigheden niet mee kunnen doen aan de plaatsingswedstrijden. 

Zij hebben bij de BOAC in Breda meegedaan in het D- niveau.

Maar de dames wilden meer uitdaging en besloten ook in de C-lijn uit te komen. Zij lieten hun twee bijzondere oefeningen met plezier zien aan de jury en wisten twee keer brons in de wacht te slepen. 

Aline Snuverink en Lea Troostheide stonden ook in de NK-finale dit jaar. Dat was een mooie prestatie, omdat zij oorspronkelijk een trio zijn met Valerie Kesselaar. Als trio gingen zij dan ook gezellig weer naar de OKWN. Zij maakte in korte tijd 2 oefeningen op B-niveau. Dit leverde hen een 3e plek op voor de tempo-oefening en een 2e plaats voor de Balans-oefening. Dat is wel heel bijzonder, gezien ze 2 niveaus omhoog zijn gegaan! 

Vermeldenswaard is wel het feit dat zowel Lea als Marije Troostheide tijdens deze wedstrijd voor het eerst een dubbelsalto hebben uitgevoerd in hun oefening.

De jongste deelneemster van G.V. Lycurgus-Hygiëa is Demi van Holland. Zij kwam met Astrid van der Werf-Haan uit in de E-senioren. Maar omdat zij dit jaar te jong is, konden zij niet meedoen in de strijd om een medaille. Volgend jaar gaan zij dit zeer zeker proberen. Want zij heeft laten zien dat ook de jongste deelneemster een prachtige prestatie kan laten zien. Uiteraard is dit ook mede de verdienste van haar partner en trainsters die het plezier hoog in het vaandel hebben staan!