• Jeu de Boule in het Agathepark

  Peter Smit
 • Jeu de Boule in het Agathepark

  Peter Smit
 • Jeu de Boule in het Agathepark

  Peter Smit
 • Jeu de Boule in het Agathepark

  Peter Smit

KBO Seniorenbelang en SeniorenVereniging Krommenie te gast bij Petanque Vereniging Agathe Boules.

17-07-2019, 20:58 | Lezersnieuws | Peter

Dinsdag 16 juli was het een drukte van belang voor de muziektent in het Agathepark in Krommenie. Stoelen en tafels werden uit de opslag gehaald en neergezet. Een rek met Jeu de Boulesballen werd klaargezet en de ballen soort bij soort gesorteerd. Op de tafels voor de catering werd de koffie en heet water voor de thee geplaatst en de eerste spelers kwamen naar het park toe.

 

Het wordt een prettige jaarlijkse gewoonte dat beide seniorenorganisaties bij Agathe Boules te gast zijn, zeker als het weer goed meewerkt. Zo’n vijftig senioren hadden zich voor dit evenement aangemeld en terwijl zij aan het boulen waren kwamen er nog supporters bij. Na de indeling door de deskundigen van Agathe Boules werd het druk op het voorterrein. Twaalf speelvelden liepen bijna door elkaar om alle wedstrijden een plaats te kunnen geven. 

 

Er werd sportief gestreden om de prijzen en de eer, maar vooral de gezelligheid nam de boventoon. Heel geconcentreerd werden de ballen geworpen, heel secuur werd gekeken welke bal het dichtste bij de but lag en dan werden de punten geteld. De wedstrijdleiding zag toe dat het goed ging en het ging goed. Geen enkele wanklank werd door hem vernomen en hij kon terugzien op een sportief evenement. 

 

Bewegen is voor senioren belangrijk en ook daarom organiseren de seniorenorganisaties meerdere keren per jaar activiteiten waar bewegen als vanzelfsprekend is. Er wordt gewandeld, gefietst, meegewerkt aan de organisatie van een sportdag voor senioren en deze Jeu de Boule en in augustus Paaltjewerpen. Na de eerste ronde is het tijd voor een hapje en een drankje en dat ging er prettig in. In de tweede ronde andere teamindelingen en tegenstanders. Enkele van hen namen het bewegen niet zo nauw en als volleerde magneetvissers vingen zij hun ballen zonder te hoeven bukken.

 

Na afloop van de tweede ronde en het verzamelen van de uitslagen slaagde de wedstrijdleiding erin om de prijswinnaars te benoemen en zij namen met dank hun prijs in ontvangst. Kortom, met dank aan Agathe Boules, een geslaagde middag in het Agathepark.

 

Maar daar blijft het niet bij. Op 7 augustus om 14:00 uur beginnen wij met Paaltjewerpen. Ook een gezamenlijke activiteit van de KBO en de SVK. Wij zijn dan te gast bij Tennisvereniging “de Cromme Bal”, Rosariumpark 184, naast de Rosariumhorst in Krommenie. Voor de entree hoeft u het niet te laten, deze bedraagt € 3,50 per persoon, inclusief twee consumpties en mogelijk een prijsje.