• Juf Susan aan het voorlezen

    onbekend

Juf Susan neemt na 40 jaar afscheid van "De Heidebijtjes"

08-07-2019, 14:21 | Lezersnieuws | Sylvia

Susan Ceelie neemt na 40 jaar afscheid van “De Heidebijtjes” Zoals Susan zelf zegt: “Een stukje geschiedenis schrijven is eigenlijk een stukje afscheid nemen. En zo kijk ik terug op hele mooie jaren als heidebijtje in het gezelschap van mooie mensen en al die prachtige kinderen”.

De Peuterspeelzaal “De Heidebijtjes” is gestart in 1976 samen met de toenmalige directeur Daan Klaasen van basisschool De Bijenkorf. De naam is een samenvoeging van bijenkorf en Heidebijtjes,

De Heidebijtjes dus en officieel gemaakt in 1977.

In 1975 is Susan in Assendelft komen wonen en haar oudste dochter Debby is in 1976 geboren. Als haar oudste dochter bijna drie is en inmiddels ook Susan haar tweede dochter Brenda geboren is gaat Debby naar de peuterspeelzaal. Naar De Heidebijtjes omdat dat in de buurt/straat was en dat was toen ook de functie ervan; buurtgericht spelen.

In het kort: Van het een kwam het ander en een bestuursfunctie had Susan al snel te pakken. Vervolgens werd ze “hulpouder” en in die tijd was dat heel gewoon. Geesje du Pau, de leidster waar Susan bij ging werken, is degene die haar overtuigd heeft van haar eigenschap “goed met kinderen te zijn”. Zij werd Susan haar mentor en scholing deed de rest. Het bleek de beste beroepskeuze ooit voor Susan. Susan heeft zoveel kinderen erg veel kunnen meegeven zodat ze met zelfvertrouwen de “grote wereld” konden veroveren. Susan heeft menigeen ook volwassen zien worden omdat ze nog steeds in Assendelft woon. Wat een heerlijk vak, een roeping zoals Susan het zelf noemt.

Over locaties kan ze meepraten en de krant hebben ze er vaak mee gehaald. Onze voormalige wethouder Nel Kroese is voor ons gaan staan en heeft het bestaan van een peuterspeelzaal in de buurt belangrijk geacht. In oktober 1983 verhuisden De Heidebijtjes naar de basisschool “In de Heid”,( nu Ayundo en Octant ). Nog een tussenstop gemaakt bij de Firma Boon op de dorpsstraat 995 van 2010 tot juni 2017. Omdat ze steeds weer op zoek waren naar een nieuwe locatie kwamen ze in contact met Mandy Beets. Zij was ook heel vaak op zoek naar ruimtes om met kinderen te kunnen werken. Zij hadden een plek gevonden en Babino wilde erbij aansluiten. Dat mondde uit in een samengaan van de Heidebijtjes en Babino in april 2014, die hun overigens door de overheid werd opgelegd. In juni 2018 kon de samenwerking met de basisschool Ayundo en Octant tot stand komen omdat er een ruimte voor “De Heidebijtjes” vrij was in hun school.

Susan is inmiddels gepensioneerd sinds eind 2017 en ze kreeg een verlenging tot juli 2019, heerlijk vond ze dat. Maar zoals Susan aan geeft de jeugd heeft de toekomst. Susan zegt: “Ik moet me er node bij neerleggen dat er voor mij geen vervolg meer zal zijn als Heidebijtje. Na 40 jaar voel ik me nog steeds een Heidebijtje maar het werk op deze plek draag ik over met de verwachting dat er nog vele kinderen er een veilige en liefdevolle plek vinden om “samen te spelen en samen te leren”. Dit is altijd ons logo geweest en ook heel waardevol gebleken”.

Susan dankt alle ouders voor het in mij gestelde vertrouwen en wenst ieder een mooi leven te gaan.

Donderdag 11 juli vieren we afscheid samen met Susan van 10.30 tot 11.30 bij “De Heidebijtjes” in de Ayundo. Iedereen die Susan wil bedanken voor al haar mooie trouwe jaren is van harte welkom.