• Wielrenster Claudia Koster overhandigd fiets uit aan Kananitu

    Angelique Jansen

Fietseninzameling Krommenie een groot succes 

22-03-2018, 09:54 | Lezersnieuws | Angelique

Op vrijdag 16 maart organiseerde de openbare basisschool de Komeet, Anouk Hermanns en het Sociaal Wijkteam Krommenie een fietseninzameling actie voor het kinderfietsenplan van de ANWB. Dit om fietsen in te zamelen voor kinderen die leven in armoede en zelf geen fiets kunnen bekostigen. Want ook in Krommenie leven er gezinnen in armoede.

Voor de Basisschool de Komeet bemanden Anouk Hermanns, een betrokken ouder van de Komeet, samen met het Sociaal Wijkteam Krommenie een opvallend gele, mobiele stand, waar bewoners vanaf 8.30 uur tot 12.30 uur de oude fietsen konden afgeven. Om half 10 ’s ochtends stond de teller al op 22 fietsen. Heel Krommenie leek de posters gezien te hebben en de organisatie werd steeds weer geprezen met het initiatief. "Wij hebben elektrische fietsen gekocht", zo vertelt een bewoner, "ik vind het erg leuk dat 2 kinderen op onze mooie fietsen naar school kunnen gaan. Bij ons staan ze anders maar in de schuur. “ 

Aan het einde van de ochtend zijn er in totaal 53 fietsen opgehaald en kan de organisatie spreken van een groot succes! Anouk: "Ik weet dat mensen in Krommenie maatschappelijk betrokken zijn. En dit overtreft echt al mijn verwachtingen!"

Tijdens de fietsinzameling werd er ook een opgeknapte fiets uitgereikt door professioneel wielrenster Claudia Koster. Zij mocht de fiets overhandigen aan vrijwilligers van Buurtgezinnen en Kananitu, die 4 jaar geleden in Nederland kwam wonen. Kananitu is een leerling  van de Komeet en ze fietst heel graag. Helaas was er thuis geen geld voor een nieuwe fiets.  Koster: “ Ik weet nog goed toen ik mijn eerste fiets kreeg! Samen met mijn buurjongen deden we elke dag een wedstrijdje wie als eerste thuis was. Nu ben ik prof wielrenster, zit ik iedere dag op de fiets en reis ik de hele wereld over voor wedstrijden. Het fietsen heeft mij heel veel gebracht en daarom vind ik het super dat jullie een fiets krijgen en hoop ik ook dat jullie ook veel mooie momenten beleven.”

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB dat een goede en deugdelijke fiets doneert aan kinderen tussen 10 en 18 jaar. De ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Kent u zelf een gezin, waar een fiets kopen niet mogelijk is? Belt u dan naar  het Sociaal Wijkteam Krommenie op telefoonnummer 075-20 600 18.