• Gesprek vrijwilliger met vader

    Humanitas

Begeleide Omgangsregeling (BOR) Humanitas: voor ouders en kind

17-05-2019, 17:12 | Lezersnieuws | Peter

Ouders die hun relatie niet willen voortzetten, blijven wel via hun kinderen verbonden

Ouders willen dat het goed gaat met hun kind. Ook na een scheiding of relatiebreuk. Uit onderzoek blijkt, dat het goed is voor de ontwikkeling en het sociaal-emotioneel evenwicht van kinderen wanneer ze contact met beide ouders houden. Humanitas ondersteunt dit belang.

Soms lukt het ouders niet om goede afspraken te maken of verloopt het contact tussen ouder en kind moeizaam. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Via de Begeleide Omgangsregeling van Humanitas (BOR) kunt u hier hierbij een steuntje in de rug krijgen. Humanitas gaat uit van de mogelijkheden van ouders en behoeften van een kind.

Humanitas BOR biedt een tijdelijke ondersteuning voor ouders met kinderen 0-12 jaar die uit elkaar gaan, of al zijn. Een getrainde en onpartijdige vrijwilliger is er tijdens de eerste afspraken op gelijkwaardige wijze voor de ouders maar vooral ook voor het kind. Een coördinator begeleidt het traject en evalueert tussentijds met beide ouders. Stapsgewijs wordt er toegewerkt naar een stabiele omgangsregeling waarna Humanitas niet meer nodig is.  

Inwoners van de Zaanstreek kunnen zich aanmelden. Na aanmelding kan vaak binnen enkele weken de kennismaking en een eerste omgang plaatsvinden. 

Ben je een gescheiden ouder en geïnteresseerd in onze ondersteuning, of ben je professional en zie je mogelijkheden om ouders te verwijzen, neem dan contact op met Sophie van Schieveen (BOR-Coördinator Humanitas, regio IJmond) via: bor.zaanstreek@humanitas.nl of 06-2050 2663. Meer informatie over het project is te vinden https://www.humanitas.nl/zaanstreek/bor