Zomers concert in Kerkje van Krommeniedijk

17-06-2018, 19:55 | Lezersnieuws | Els Van der Pompe

Datum:

zondag 24 juni 2018, 15:00 tot 16:45

Locatie:

Krommeniedijk 182
Krommeniedijk
Krommenie

Op 24 juni 2018 is het laatste concert voor de zomer. Het concert wordt verzorgd door Leon van Veen op het orgel en Marjola Uitendaag op de hobo. Het concert begint om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur is de kerk open.

Leon is geboren in Emmeloord en heeft zichzelf van zijn vierde tot en met zijn vijftiende jaar als autodidact orgel en pianospelen aangeleerd. Pas toen hij het voornemen had om naar het conservatorium te gaan is Leon orgellessen gaan nemen. Ruim twee jaar later is hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2000 zijn diploma haalde. De laatste jaren legt hij zich steeds meer toe tot het componeren en arrangeren van muziek voor met name Jongeren- en Gospelkoren. Ook is hij dirigent van drie koren.

Marjola studeerde aan het conservatorium van Utrecht, en vervolgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan de Musikhochschule in Hannover. Marjola is als hobo- en althobo- vervanger verbonden geweest aan het radio Filharmonisch Orkest en daarnaast speelde zij in diverse beroepsorkesten en gaf ze les aan muziekscholen. Momenteel speelt zij in wisselende bezettingen, is lid van diverse kamermuziek ensembles en treedt zij regelmatig op met koren en orkesten. 24 juni spelen Leon en Marjola werken van Bach en Telemann.

Het concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten en de instandhouding van het kerkje wordt zeer op prijs gesteld.