• Voorlichting omtrent gewoonten en verslaving

    Stichting Be Aware

Voorlichting verslaving en gewoonten

15-10-2018, 12:13 | Lezersnieuws | Maike Smoorenburg

Datum:

maandag 29 oktober 2018, 00:00 tot vrijdag 9 november 2018, 00:00

Locatie:

Saendelverlaan 1
Trias VMBO
Krommenie

Het belang van preventie op jonge leeftijd is groot. E?n op de tien mensen ontwikkelt een verslaving in zijn leven, waarvan de oorzaak vaak in de pubertijd ontstaat. Jongeren worden blootgesteld aan steeds meer verleidingen. Ze experimenteren vaak niet alleen met alcohol en drugs, maar worden ook verleid tot overmatig gamen, series kijken of constant social media gebruik.

Stichting Be Aware heeft een zeer interactief programma dat dicht bij de belevingswereld van de leerlingen staat. Met stemkastjes beantwoorden leerlingen anoniem vragen, waarvan de uitslagen direct op het bord verschijnen. Hierdoor wordt duidelijk dat ze niet de ?nige zijn met een bepaald gedrag of probleem. Mede door de gecre?erde veiligheid in de klas gaan leerlingen over het onderwerp en hun problemen met elkaar in gesprek. Hun kennis neemt toe, waardoor zij zich beter bewust zijn van de risico?s van bepaald gedrag en vooral van de mogelijkheid om hierin zelf keuzes te maken.

Rol ouders Hoe stel ik grenzen aan het gedrag van mijn kind? Wanneer is sprake van overmatig gebruik/gedrag van bijvoorbeeld gamen of social media? Op de ouderavond wordt kennis overgedragen, gesprekken gevoerd en handvatten gegeven.

De voorlichting wordt gegeven door goed opgeleide ervaringsdeskundigen van Stichting Be Aware.