Gitaar klanken in Kerkje van Krommeniedijk

16-03-2018, 20:09 | Lezersnieuws | Els Van der Pompe

Datum:

zondag 25 maart 2018, 14:45

Locatie:

Krommeniedijk 182
Krommeniedijk
Krommenie

Zondag 25 maart speelt in het historische en sfeervolle kerkje van Krommeniedijk het gitaarduo Silvan de Smit & Iasonas Daskalakis. Het concert begint om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur is de kerkdeur open. Het concert is gratis, wel wordt na de pauze een collecte gehouden voor het behoud van dit mooie kerkje en ?

Silvan studeert Klassieke Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is student van de prestigieuze concertgitarist en componist Johannes M?ller. Silvan heeft al veel succes geboekt met zijn gitaarspel zoals een optreden tijdens het gitaarfestival in de befaamde gitaarsalon te Enkhuizen. Met zijn gitaarkwartet speelde hij in het voorprogramma van de meestergitarist Gabriel Bianco. Jaarlijks bezoekt Silvan verschillende gitaarfestivals/symposia om inspiratie op te doen door het volgen van masterclasses.

Iasonas Daskalakis is in 1991 geboren in Athene. Op zesjarige leeftijd begon hij met zijn muziekstudie. In 2011 studeert hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met Klassiek Gitaar, onder vermelding van ?Excellence and 1st prize? Iasonas nam aan veel festivals in Griekenland deel en heeft verschillende prijzen gewonnen. Hij heeft drie jaar als gitaardocent gewerkt aan het Nationaal Conservatorium in Athene en zet sinds 2013 zijn muzikale studie voort en geeft lessen. Ook houdt hij zich bezig met compositie, piano en Indische muziek en volgt masterclasses.

Bij het plaatsen van dit persbericht is nog niet bekend welke composities Silvan en Iasonas zullen spelen.