Columns

Columnist:

Lokkertjes

Pop-up

Een compliment deze week voor de mensen van het Sociaal Wijkteam. Zij doen constant van alles om inwoners van Krommenie, die op welke manier dan ook problemen hebben, te helpen daar een oplossing voor te vinden. Er wordt van alles georganiseerd.

Columnist:

Lokkertjes

Vijftig

Ik denk dat ik mezelf ga trakteren op een gebakje, want er is reden voor een heel klein feestje. Dit is namelijk de vijftigste column die van mijn hand verschijnt in De Krommenieër.

Columnist:

Lokkertjes

Rob Hoeke

Bijna twintig jaar nadat hij overleed, heeft Rob Hoeke zijn eigen straat. Je moet er weliswaar voor naar het Zeeuwse Middelburg, maar daar heeft hij een prominente plek. Het eerste straatnaambordje dat je namelijk tegenkomt wanneer je de muziekwijk inrijdt, is de Rob Hoekestraat.

Columnist:

Lokkertjes

Verdriet

Schrijf ik vorige week heel vrolijk een column over mijn ouders die nog leven en zestig jaar getrouwd zijn, een week later neemt een naar gevoel de overhand als je hoort dat er in korte tijd wel heel veel bekenden zijn overleden.

Zestig jaar getrouwd

Ik ga nu iets doen wat mijn ouders niet leuk zullen vinden, met name mijn vader. Die vindt in de belangstelling staan maar niets. Maar ze zullen er toch aan moeten geloven, want zestig jaar getrouwd is immers best bijzonder.

Columnist:

Lokkertjes

Privacy

Tot afgelopen week had ik eigenlijk nooit te maken gehad met de nieuwe privacywet en daar dus ook niet echt over nagedacht. Deze week kreeg ik een stukje gemaild voor de Krommenieër waarin een aantal voornamen stonden, zonder bijbehorende achternaam.

Columnist:

Lokkertjes

Geke Faber

Geke Faber moest in het begin wel even wennen. Na jaren van 's avonds en in het weekend vergaderen en evenementen bezoeken, had ze ineens een veel rustiger leven toen ze eind 2016 stopte als burgemeester van Zaanstad.

Columnist:

Lokkertjes

Re-enactment

Tot voor kort had ik het woord wel eens gehoord, maar er nooit bij nagedacht wat het nou precies betekent en inhoudt. Re-enactment. Maar na de afgelopen week weet ik er alles van.

Columnist:

Lokkertjes

Granieten Gerrit

Het principe is natuurlijk heel simpel. Je wordt op jonge leeftijd lid van een vereniging en je gaat vervolgens nooit meer weg. Dan heb je uiteindelijk een respectabel aantal jaren lidmaatschap op je naam staan. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Pagina's