Columns

Columnist:

Lokkertjes

Huldiging

Ik heb zelf van m'n zesde tot m'n zeventiende bij KVV gevoetbald. Als babypupil zelfs nog op een heel veld met een lat hangend onder de doellat, waardoor dat doel kleiner werd.

Columnist:

Lokkertjes

Dweilen met de kraan open

Vorige week dinsdag hadden we rond middernacht heel veel contact met de buren van ons blok op de Uranuslaan. Voor zover daar dan tijd voor was tussen het dweilen door.

Columnist:

Lokkertjes

Zaanstad

Of we vinden dat Zaanstad verkwanseld wordt aan Amsterdam, vraagt RTV Zaanstreek. Het Zaanhotel in Zaandam heet bezoekers bijvoorbeeld al welkom in Greater Amsterdam. En Kunstgalerie Taets heeft als officieel adres Hemkade 14-16, 1506 PR Amsterdam – Znstd.

Columnist:

Lokkertjes

CD

Over het algemeen zit ik vrij normaal in elkaar. Zonder rare en bijzondere eigenaardigheden. Maar net als iedereen heb ik er toch wel een paar.

Columnist:

Lokkertjes

Aha-moment

U heeft het vast ook wel eens, zo'n aha-moment. Dat er ineens iets duidelijk wordt of stukjes van een puzzel plotseling in elkaar vallen.

Columnist:

Lokkertjes

Moederdag

Het werd afgelopen zondag in alle opzichten een heel andere Moederdag dan het in voorgaande jaren was. In een tijdsbestek van een paar maanden is namelijk eerst de moeder van mijn vrouw overleden en vervolgens mijn eigen moeder.

Columnist:

Lokkertjes

Zaens Skoon

Er komen ieder jaar meer toeristen een kijkje nemen op de Zaanse Schans. En dat is niet zo vreemd natuurlijk, de Zaanstreek had en heeft immers heel veel moois en nostalgisch te bieden.

Columnist:

Lokkertjes

Krommenieërs

Wanneer we in het buitenland zijn op een plek die niet echt toeristisch is, valt het me iedere keer weer op dat je bijna altijd ineens wel iemand Nederlands hoort praten. We zijn duidelijk een reislustig volkje, dat graag overal z'n gezicht laat zien.

Columnist:

Lokkertjes

Padelen

In het kader van voor mij onbekende woorden met een p schreef ik een paar weken geleden een column over ploggen. Ditmaal wil ik het met u hebben over padelen. Ik ga er tenminste vanuit dat iemand die aan padel doet aan het padelen is.

Pagina's