Columns

Columnist:

Lokkertjes

Crescendo

We hebben er weer een honderdjarige bij. Crescendo Assendelft viert dit jaar namelijk het eeuwfeest. Van oudsher had ik meer met de andere muziekvereniging uit Assendelft, Harmonie. Mijn opa, oom en vader speelden daar.

Columnist:

Lokkertjes

Doorslaan

Ik heb al eens eerder in enkele columns geschreven dat we steeds verder aan het doorslaan zijn. In het niet mogen noemen van achternamen bijvoorbeeld, maar ook in het eigenlijk niet mogen plaatsen van foto's in de Krommenieër zonder toestemming vooraf.

Columnist:

Lokkertjes

Zaans Groen

Een mens is nooit te oud om te leren. Wie mij tot voor kort vroeg wat Zaans groen nou precies is, zou ik vertellen dat dat de groene kleur is, waarin Zaanse huizen gewoonlijk geschilderd werden.

Columnist:

Lokkertjes

Krommeniedijk

Feestvieren zit de Krommeniedijkers in het bloed. Denk alleen maar aan onder meer de jaarlijkse feestweek en de Lichtjesavond aan het eind van het jaar.

Columnist:

Lokkertjes

Romeinen

Vol interesse heb ik vorig najaar tijdens de open dag rondgelopen bij de opgravingen die plaatsvonden op het voormalige Provily Sportpark.

Columnist:

Lokkertjes

Dick Helling

Aangezien er de eerste week van januari geen Krommenieër verscheen kan ik u nu pas, op 9 januari het allerbeste wensen voor 2019. Veel mensen vinden dat dat na Driekoningen, dus 6 januari, niet meer hoort. Maar ik doe het lekker toch.

Columnist:

Lokkertjes

Goede verzoeken

Dit is alweer mijn laatste column van het jaar 2018. En het is een beetje vreemde, want ik schrijf hem al voor de kerstdagen, terwijl De Krommenieër deze week pas op vrijdag verschijnt en we ons dan al weer gaan opmaken voor de wisseling van oud- naar nieuwjaar.

Columnist:

Lokkertjes

Kerst

Nog een paar dagen en dan is het Kerst. Eigenlijk begint dat al gelijk na Sinterklaas. Daarvoor wil ik er nog niets van weten. Als Sinterklaas kreeg ik ooit een keer een stoel toegewezen naast de kerstboom. Beetje vreemde combinatie, vond ik zelf.

Columnist:

Lokkertjes

Aanstellen

Funda stelt zich aan. Dat is de titel van de nieuwe theatervoorstelling van Funda Müjde. Ik zag Funda voor het eerst als cabaretière in actie vorig jaar november tijdens de Zaanse Monologen in het Zaantheater. Ze mocht daar een kwartier lang iets laten zien en vertellen over zichzelf.

Pagina's