Columns

Columnist:

Lokkertjes

Padelen

In het kader van voor mij onbekende woorden met een p schreef ik een paar weken geleden een column over ploggen. Ditmaal wil ik het met u hebben over padelen. Ik ga er tenminste vanuit dat iemand die aan padel doet aan het padelen is.

Columnist:

Lokkertjes

Herman Gorter

Ik heb op deze plaats al eerder geschreven over de vele bekende schrijvers die we in de Zaanstreek hebben gehad. Vlak ook dichter Herman Gorter niet uit. Hij werd geboren op 26 november 1864 op de Zaanweg 36 in Wormerveer.

Columnist:

Lokkertjes

Zaans Zilver

Kent u Zaans Zilver? Dat is een initiatief van het Zaantheater en FluXus. Eens in de twee jaar organiseren zij een Open Podium voor ouderen. Die artiesten gaan vervolgens op tour. Ze treden dan op in Zaanse verpleeg- en verzorgtehuizen.

Columnist:

Lokkertjes

Het Groene Buitenland

Als kind woonde ik op de Uitweg. Daar hadden we achter het huis een enorme tuin. Achterin was een deel daarvan moestuin en daar groeide van alles, zoals sperziebonen, tomaten en aardbeien.

Columnist:

Lokkertjes

Uw Razende reportert…....

Heel veel jaren stonden bovenstaande woorden boven een verhaal van mij. Dat werd dan gevolgd door een zinnetje waar het die week over ging. Eerst was dat te lezen in het SportProfiel, het papieren clubblad van Sporting Krommenie en later op de website van onze plaatselijke voetbalvereniging.

Columnist:

Lokkertjes

Ploggen

Zo nu en dan leer je zomaar weer nieuwe woorden en begrippen. Ik had bijvoorbeeld nog nooit van ploggen gehoord. En dat terwijl plogging toch genomineerd was als Van Dale-woord van het afgelopen jaar, maar het uiteindelijk verloor van het woord blokkeerfries.

Columnist:

Lokkertjes

Mama

Op een avond gaat de telefoon. Het is mijn vader, die eigenlijk nooit zomaar belt. Het gaat slecht met mama, ze ligt in het ziekenhuis. Mijn ouders zijn, na de pensionering van mijn vader richting het oosten van het land verhuisd. M'n vader komt daar vandaan en wilde graag weer terug.

Columnist:

Lokkertjes

Hotze de Roos-prijs

De Zaanstreek en kinderboekenschrijvers gaan heel goed samen. In Krommenie woonde bijvoorbeeld Hotze de Roos, de schrijver van de Kameleon-boeken. Cor Bruijn woonde in Wormerveer.

Columnist:

Lokkertjes

Verdwenen namen

D66 heeft het College van B & W laten weten dat de namen van de wethouders Blanken en Gordijn en burgemeester Provily uit het straatbeeld in Krommenie zijn verdwenen. Het gebouw van de Wethouder Jan Blankenschool is er nog wel, de school heet tegenwoordig echter Het Palet.

Pagina's