Columns

Columnist:

Lokkertjes

Rondemiss

Ligt het nu aan mij of slaan we de laatste tijd echt flink door op sommige punten. We hebben bijvoorbeeld al jaren de Zwarte Pieten-discussie. En ik mag ineens geen negerzoenen meer eten, maar wel blanke vla. Kinderen mogen geen cowboytje en indiaantje spelen.

Columnist:

Lokkertjes

Boefje

Het duurt weliswaar nog even, maar op 6 november is het weer zover. Dan wordt tijdens alweer de 30e Zaanse Ondernemersdag voor de elfde keer de Zaanse Startersprijs uitgereikt.

Hete kolen

Ik moet deze column beginnen met een kleine rechtzetting. En dat dan niet over een eerdere column, maar over het verhaal dat ik vorige week schreef over SamenLoop Voor Hoop. Daarin meldde ik dat er twee meisjes geld hadden opgehaald met het al radslagen makend afleggen van een hele ronde.

Weekend wandelen

Het was alleen maar wandelen wat afgelopen weekend de klok sloeg. Zaterdag reisden we in alle vroegte met alle onderdelen van Muziek Organisatie Krommenie af richting Alkmaar.

Columnist:

Lokkertjes

Docenten

Geschiedenis- en maatschappijleraar Gepko Hahn is één van de bedenkers van de actie Beste Docent. Die moet het aanzien en imago van docenten verbeteren. En dat is nodig, aangezien steeds minder jongeren voor de klas willen staan in zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Columnist:

Lokkertjes

Het Erf van Reijne

Vanaf mijn elfde heb ik in totaal tien jaar op de Uitweg gewoond. En dus fietste, en later reed ik ook met de auto, geregeld over de Vlusch. Daar had je de boerderij van Reijne. Al heel lang zo heb ik begrepen, want de familie Reijne bleek daar al in 1834 te wonen.

Columnist:

Lokkertjes

Kamperen

Kamperen doe ik al zo'n beetje mijn hele leven. Als klein jongetje uiteraard samen met mijn ouders. Altijd in Nederland, meestal ergens in Drenthe, Overijssel of Gelderland. Hele gezellige vakanties waren dat.

Columnist:

Lokkertjes

Wolter Kroes

Wolter Kroes is één van de optredende artiesten tijdens Babbels Live, dat gaat plaatsvinden op 9 en 10 juni.

Columnist:

Lokkertjes

Agathepark

Tijdens mijn lagere schooltijd wandelde ik, samen met mijn buurmeisjes Els en Inge, dagelijks door het Agathepark van de Kruisstraat richting de Wethouder Jan Blankenschool. En uiteraard weer terug. Via het wat donkere paadje dat uitkwam op de Eikelaan.

Pagina's