Columns

Columnist:

Lokkertjes

Aanstellen

Funda stelt zich aan. Dat is de titel van de nieuwe theatervoorstelling van Funda Müjde. Ik zag Funda voor het eerst als cabaretière in actie vorig jaar november tijdens de Zaanse Monologen in het Zaantheater. Ze mocht daar een kwartier lang iets laten zien en vertellen over zichzelf.

Columnist:

Lokkertjes

Sinterklaas (2)

Vorig weekend gingen we van start als Sinterklaas en Zwarte Piet bij de jeugd van Cromtigers. En het afgelopen weekend was het tijd voor een aantal gezinnen.

Columnist:

Lokkertjes

Optocht in 1788

Met de Sinterklaasoptocht in Krommenie van een week geleden nog in het achterhoofd, was het lezen van het boek Zaanse Verhalen 2018 – Het Rad van Avontuur en andere verhalen, geschreven door Ron Couwenhoven extra leuk.

Columnist:

Lokkertjes

Sinterklaas

Dat Sinterklaas samen met zijn Zwarte Pieten nog altijd even populair zijn, bleek wel tijdens de intochten in Krommenie en Assendelft. In beide plaatsen kwam er zelfs geen roetveegpiet aan te pas en de belangstelling was stukken groter dan tijdens eerdere jaren.

Columnist:

Lokkertjes

Verkeer

Over de verkeerssituatie in Krommenie kun je op dit moment blijven schrijven. Momenteel worden de problemen van de ene straat naar de andere verschoven en komt het dus nooit tot een oplossing.

Columnist:

Lokkertjes

Nieuw huis (2)

Vorige week maakte ik u deelgenoot van onze plannen voor de aanschaf van een tweede huis, een leuk chalet aan het water en uitkijkend over landerijen. Het kopen daarvan leek mij het grootste probleem in een tijd dat iedereen op zoek is naar een huis. Maar dat bleek juist het minste probleem.

Columnist:

Lokkertjes

Nieuw huis

Ervaring met het kopen van een huis had ik absoluut niet. De eerste twintig jaar nadat we gingen samenwonen, huurde ik met mijn vrouw een flat op de Kleine Beer en 15 jaar geleden verhuisden we naar een hoekwoning met een tuin, ook weer gehuurd.

Columnist:

Lokkertjes

Pop-up

Een compliment deze week voor de mensen van het Sociaal Wijkteam. Zij doen constant van alles om inwoners van Krommenie, die op welke manier dan ook problemen hebben, te helpen daar een oplossing voor te vinden. Er wordt van alles georganiseerd.

Columnist:

Lokkertjes

Vijftig

Ik denk dat ik mezelf ga trakteren op een gebakje, want er is reden voor een heel klein feestje. Dit is namelijk de vijftigste column die van mijn hand verschijnt in De Krommenieër.

Pagina's