• Johan Lok

Kamperen

Kamperen doe ik al zo'n beetje mijn hele leven. Als klein jongetje uiteraard samen met mijn ouders. Altijd in Nederland, meestal ergens in Drenthe, Overijssel of Gelderland. Hele gezellige vakanties waren dat. Er waren altijd andere kinderen om mee te spelen en je hebt nergens sneller contact met andere vakantiegangers dan op de camping. Mijn vrouw komt ook uit een kampeergezin, dus dat dat trof. We zijn dus altijd blijven kamperen.

Het had overigens maar heel weinig gescheeld of ik was zelf ooit eigenaar geworden van een camping. In de tijd dat ik in Alkmaar studeerde als onderwijzer, deed ik in de zomervakantie vakantiewerk op een camping aan de Moezel. Die camping, Holländischer Hof in Senheim, werd geleid door twee Zaankanters, namelijk Ruud en Marijke Groot, die beiden zelfs nog bij Hoger Op, het huidige Furore, hebben gekorfbald. Drie zomers lang werkte ik daar op de camping en hadden we lol tijdens wijnfeesten en in de aan de andere kant van de Moezel gelegen disco.

Nu was er aan die andere kant in het plaatsje Nehren ook een camping en daar werd een andere eigenaar voor gezocht. Ruud had toen het idee om dat samen te gaan doen, zodat er ook wat grotere evenementen georganiseerd konden worden.

Mijn vrouw, die op dat moment nog maar net mijn vriendin was, vond dat echter een wat te grote en snelle stap, waardoor dat idee dus nooit ten uitvoer is gebracht.

De afgelopen dagen kampeerden we in de Belgische Gaume in het plaatsje Tintigny op camping De Chênefleur. Ook die staat op dit moment te koop. Maar ja, inmiddels ben ik 57 en 1,6 miljoen euro heb ik ook niet achter de hand. Dus blijf ik maar lekker stukjes schrijven en zelf kamperen.

Kamperen kan binnenkort overigens ook in ons eigen Agathepark. Daar is van 20 tot en met 22 juli de Buurtcamping geopend. Het is dit jaar voor het eerst dat dat op die locatie plaatsvindt. Mensen uit de buurt kunnen elkaar daar ontmoeten.

De bedoeling is dat dat bijdraagt aan een beter ons-kent-ons gevoel door samen de camping op te bouwen of gezellig te badmintonnen. Er wordt overigens nog hulp gezocht. Op de site agathepark.debuurtcamping.nl lees je daar meer over. En nu uiteraard maar hopen op een weekend vol zon. Want dat maakt kamperen een stuk leuker.

In Tintigny troffen we het met het weer. Er werd vooraf een week lang onweer voorspeld. We hadden slechts één echte regendag. De rest van de tijd hebben we lekker in de zon gezeten. En zelfs in de schaduw omdat het in de zon veel te heet was.