• Jasper F. Lok

Huldiging

Ik heb zelf van m'n zesde tot m'n zeventiende bij KVV gevoetbald. Als babypupil zelfs nog op een heel veld met een lat hangend onder de doellat, waardoor dat doel kleiner werd. Ik kwam vervolgens geregeld bij zowel GVO als KVV in de tijd dat ik voetbalverslagen schreef voor eerst De Typhoon en daarna De Zaanlander en later weer bij KVV en daarna Sporting Krommenie in de tijd dat mijn zoon daar voetbalde. Vervolgens bleef ik als Razende Reporter schrijven voor het Sport Profiel. Ik heb dus heel wat uren op de oude complexen van KVV en GVO en nu het nieuwe van Sporting liggen.

Toen ik twee jaar geleden voor de Krommenieër ging schrijven werd dat wat minder. Maar de laatste tijd, mede door het 20-jarig bestaan, kom ik er weer wat vaker.

Toen SVA vorig jaar naar de derde klasse promoveerde, liet voorzitter Jan Kee al weten dat hij het geweldig zou vinden als Sporting dat voorbeeld ooit zou kunnen volgen. En zie, een jaar later is het al zover.

Die promotie moest uiteraard gevierd worden. Dat gebeurde afgelopen zondag met een officiële bijeenkomst in de kantine van Sporting en vervolgens op het podium van Babbels Live.

Na de huldiging ging het feest gewoon verder als publiek tijdens het geweldige festival. Want Ad de Lange had zichzelf absoluut overtroffen wat betreft de optredende bands. Di-rect hoorden we toen we stonden te wachten om op te lopen achter de High Society Jazz Band richting het podium.

Gelijk na de huldiging kon genoten worden van Memphis Maniacs. En wat mij persoonlijk betreft begon het daarna pas echt met Killer Queen. Vlak voordat zanger Patrick Myjers met zijn band afreisde voor een toer van een paar weken door Amerika, liet hij Krommenie en Assendelft genieten van diverse grote Queen-hits.

En dan volgde daarna nog een waanzinnig toetje, verzorgd door Jack Poels en de mannen van Rowwen Hèze. Terwijl Jack in onvervalst Limburgs zong 'Dat roeie klied, dea roeie mond, stong vastgenaageld an de grond. Ik kleurde langzaam in de zon, de lente di begon', stond ik op het festivalterrein samen met Ad, die geen rood jurkje, maar een felgeel jasje droeg. Hij stond, een broodje frikadel met mayonaise etend, te genieten. En zich waarschijnlijk een beetje zorgen te maken. Want hoe moet hij volgend jaar de waanzinnige line-up van artiesten van dit jaar overtreffen. Ondertussen maakte Rowwen Hèze het publiek gelukkig door af te sluiten met het massaal meegezongen Bestel Mar.

Babbels Live was echt geweldig. Adje bedankt.