Lokaal lezersnieuws

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

hondenpsycholoog Duko Sietsema!

Beste hondeneigenaren,

Zaanstad zoekt juweeltjes

De evenementencommissie van het Wilhelminapark organiseert, in samenwerking met Fluxus, een talentenjacht voor amateurzangers, -dansers en –muzikanten in de leeftijd van 6 tot 60(+).

Wint een Noord-Hollandse boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

Fantastisch nieuw boek voor kinderen!

Er is een nieuw kinderboek verschenen, getiteld 'Dingen die niet bestaan'. De schrijfster van dit boek is Loredana Hoogmoed. Dit boek bevat verhalen die allemaal verschillend van elkaar zijn.

europa kinderhulp zoekt vakantieouders

April. Net zoals vele andere gezinnen maken we nu ook vaste plannen voor de zomer. Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, of misschien nog verder. Had u al ideeën voor de zomer van 2018?

 Europa Kinderhulp doet u graag een suggestie.

Fietseninzameling Krommenie een groot succes 

Op vrijdag 16 maart organiseerde de openbare basisschool de Komeet, Anouk Hermanns en het Sociaal Wijkteam Krommenie een fietseninzameling actie voor het kinderfietsenplan van de ANWB. Dit om fietsen in te zamelen voor kinderen die leven in armoede en zelf geen fiets kunnen bekostigen.

Viva España aan de Heiligeweg

Eind van deze maand is het zo ver, dan gaat aan de Heiligeweg Hollandaluz open, een winkel met Spaanse delicatessen en een assortiment schoonheidsproducten en keramiek.

Assendelft schrijfster rijker!

Op 23 Maart 2018 verschijnt het nieuwe boek van Loredana Hoogmoed: 'Dingen die niet bestaan, maar die wel in dit boek staan'. Het boek is te koop vanaf 25 Maart op https://www.boekscout.nl/shop2/index.php en ook op alle erkende boekhandels.

Pagina's